-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijoje dėl COVID-19 pavojaus nutrauktas neteisėtas vakarėlis, kuriame – apie 2,5 tūkst. dalyvių

Šiaurės vakarų Prancūzijoje šeštadienį baigėsi neteisėtas Naujųjų metų reive, pritraukęs net apie 2,5 tūkst. elektroninės šokių muzikos gerbėjų, išprovokavęs susirėmimų su policija ir, kaip būgštaujama, galėjęs tapti koronaviruso platinimo židiniu.
Paryžius, Prancūzija
Paryžius, Prancūzija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį policijai nepavyko užkirsti kelio uždraustam renginiui, organizuotam dviejuose sandėliuose Ljerono rajone, esančio nuo Bretanės Reno miesto.

Tokie masiniai susibūrimai yra griežtai draudžiami visoje Prancūzijoje, siekiant užkirsti kelią COVID-19 plitimui. Be to, šalies teritorijoje nuo 20 val. galioja komendanto valanda, kuri nebuvo atšaukta ir Naujųjų metų išvakarėse.

Kaip šeštadienį pranešė vietos prefektūra, muzika nutilo po dviejų naktų, o pirmieji vakarėlio dalyviai pradėjo išsivaikščioti šeštadienį priešaušriu.

„Saugumo pajėgos nesikišo“, – pabrėžiama vietos valdžios išplatintame pareiškime, nurodant, kad policija vis gi tikrino visus sandėlius paliekančius asmenis.

Prefektūros pranešime sakoma, kad iki 10 val. 15 min. vietos (11 val. 15 min. Lietuvos) laiku teritoriją visiškai kontroliavo policija, išrašiusi protokolus daugiau kaip 800 žmonių už komendanto valandos ir reikalavimo dėvėti kaukes nepaisymą, taip pat už „dalyvavimą neteisėtame sambūryje“.

Anksčiau prefektūra, remdamasi tokių renginių pavojų vertinančios asociacijos duomenimis, pranešė, kad komplekse pasiliko tik „keli šimtai“ reivo dalyvių.

Vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad gausios policijos pajėgos „nesigriebdamos smurto“ išvaikė renginio dalyvius.

Šeštadienio rytą automobilių stovėjimo aikštelė vakarėlio vietoje buvo pustuštį, pranešė vienas naujienų agentūros AFP fotografas.

Ketvirtadienio vakarą policija mėgino „užkirsti kelią šiam renginiui, bet susidūrė su nuožmiu daugelio vakarėlio lankytojų priešiškumu“, penktadienį pranešė prefektūra. Valdžios atstovai pridūrė, kad policininkai buvo apmėtyti buteliais ir akmenimis, o vienas iš jų automobilių buvo padegtas.

Pranešama, kad dalyviai atvyko iš kitų Prancūzijos regionų ir net iš užsienio šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius