-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijoje „geltonųjų liemenių“ protestuose dalyvavo 35,5 tūkst. žmonių

Prancūzijos vidaus reikalų ministerija pranešė, kad šeštadienį į gatves išėjusių „geltonųjų liemenių“ judėjimo protestuotojų apie vidurdienį buvo 33,5 tūkst. – perpus mažiau nei prieš savaitę. VRM nurodė, kad praeitą savaitgalį vienu metu šalyje buvo suskaičiuota apie 77 000 protestuotojų, pramintų „geltonosiomis liemenėmis“ dėl jų dėvimų ryškios spalvos šviesą atspindinčių liemenių.
Protestas Prancųzijoje
Protestas Prancųzijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Paryžiaus policija savo ruožtu pranešė, kad per penktą šeštadienį iš eilės vykstančias demonstracijas susirinko mažiau kaip 3 000 žmonių ir kad jų protestai daugiausiai buvo taikūs.

Ankstyvą popietę saugumo pajėgos paleido ašarines dujas Eliziejaus Laukų alėjoje, ankstesniais savaitgaliais tapdavusioje protestų epicentru, kai apie 500 „geltonųjų liemenių“ susirinko pasmerkti prezidento Emmanuelio Macrono valdymo.

Sostinėje įvyko nedidelių susirėmimų Operos aikštėje. Ten policija miniai suvaldyti panaudojo kurtinamąsias granatas.

E.Macronas pirmadienį paskelbė virtinę nuolaidų, kad nuramintų „geltonųjų liemenių“ audringų protestų, praeitą mėnesį pirmiausiai prasidėjusių Prancūzijos miesteliuose ir kaimuose, sukeltą krizę.

Prezidentas tikisi, kad mėnesį trunkančius smurtinius susirėmimus ir neramumus padės nutraukti priemonių dėl mokesčių ir minimalaus darbo užmokesčio rinkinys ir šalti žiemos orai.

Vyriausybė taip pat ragino protestuotojus likti namie ir leisti atsikvėpti saugumo pajėgoms po antradienį rytiniame Strasbūro mieste įvykdytos naujos teroro atakos kalėdinėje mugėje, nusinešusios keturių žmonių gyvybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius