Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijoje ginkluotas jaunuolis paėmė įkaitais vaikų darželio auklėtinių, vėliau užpuolikas suimtas

Dviem kardais ginkluotas jaunuolis paėmė įkaitais penkis ar šešis mažamečius Prancūzijos rytiniame Bezansono mieste veikiančiame vaikų darželyje, pirmadienį pranešė miesto meras. Jaunuolis įsiveržė į darželį, vos šis buvo atidarytas, ir iš pradžių pagrobė apie 20 vaikų, tačiau vėliau dalį jų paleido.
Įkaitų išlaisvinimo operacija Prancūzijoje
Įkaitų išlaisvinimo operacija Prancūzijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Apie 14 vaikų išėjo, o šiuo metu viduje jų tebėra penki ar šeši“, – Bezansono meras Jeanas Louis Fousseret sakė radijui „France Info“.

Vyras „įžengė į įstaigą ginkluotas dviem kardais ir pareiškė, kad kažko nori“, tačiau tiksliai nepasakė ko, pridūrė J.L.Fousseret.

Šio išpuolio motyvai kol kas nežinomi, tačiau Prancūzijos žiniasklaida nurodė, kad užpuolikas esą kenčia nuo depresijos.

Policijos derybininkai su jaunuoliu bendrauja telefonu, o elitinio policijos dalinio, paruošto spręsti įkaitų krizes, pareigūnai apsupo darželį, nurodė meras.

J.L.Fousseret pridūrė, kad grupėje, kurios narius pagrobė jaunuolis, buvo 4–6 metų vaikų. Reaguodamas į šią krizę Prancūzijos švietimo ministras Lucas Chatelis išvyko į Bezansoną, pranešė pareigūnai. 

Papildyta 15 val. Prancūzijos policija suėmė 17-metį, kuris buvo paėmęs įkaitais visą mažamečių grupę viename vaikų darželyje, o visi pagrobtieji saugiai išvaduoti, pranešė vienas pareigūnas.

Bezansono miesto mero padėjėjas Jeanas Marcas Magda naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė, kad „įkaitų pagrobimas baigėsi“ ir kad užpuoliką suėmė policija.

Jis pridūrė, kad jaunuolis dar neišvežtas iš ikimokyklinio ugdymo įstaigos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius