-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 25 /13:55

Galingi reidai Prancūzijoje, Belgijoje ir Vokietijoje: iš viso sulaikyti 9 asmenys; prie Paryžiaus užkirstas kelias išpuoliui

Prancūzijos vidaus reikalų ministras ketvirtadienio vakare pranešė, kad šalies antiteroristinės pajėgos surengė reidą Aržantėjaus mieste. Prieš tai buvo sulaikytas vienas vyras, kuris įtariamas teroro akto Prancūzijoje planavimu. Tuo pat metu pasirodė žinios iš Briuselio – čia sulaikyti 6 asmenys.
Reidas Aržantėjaus mieste
Reidas Aržantėjaus mieste / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Briuselyje sulaikyti 6, Vokietijoje – 2

Belgijos prokuratūra pranešė, kad antiteroristinės operacijos metu ketvirtadienį buvo sulaikyti 6 asmenys. Trys iš jų – netoli federalininės prokuroratūros. 

Prokurorai patvirtino, kad šie reidai Briuselyje yra tiesiogiai susiję su antradienio teroro aktais oro uoste ir metro stotyje.

Prancūzijos žiniasklaida skelbia, kad butas, kuriame vykdytas reidas Skarbeko rajone, yra tas, kuriame po teroro aktų Paryžiuje slėpėsi Salahas Abdeslamas. Pranešama, kad Vokietijoje sulaikyti dar 2 asmenys.

Prancūzijoje išardytas „pažengusioje stadijoje“ esantis planas

Prancūzijos ministras Bernard'as Cazeneuve ketvirtadienio vakare pranešė, kad ryte pareigūnai sulaikė vieną Prancūzijos pilietį, kuris priklausė teroristų tinklui. Tuomet popiet buvo surengtas didelis reidas Aržantėjuje, maždaug už 12 kilometrų į šiaurę nuo Paryžiaus centro.

Ministro teigimu, planas surengti teroristinę ataką buvo „pažengusioje stadijoje“ – Prancūzijoje buvo ketinama įvykdyti sprogdinimus. Reido metu rasta ginklų, sprogmenų. 

B.Cazeneuve žurnalistams sakė, kad sulaikyto asmens vaidmuo išpuolio planavime buvo „didelės svarbos“, tačiau daugiau detalių nepateikė.

Šis asmuo jau yra kalėjęs Belgijoje dėl to, kad padėjo verbuoti europiečius vykimui į Artimuosius Rytus ir dalyvavimui džihade.

Prancūzijos žiniasklaida skelbia, kad šis asmuo jau yra kalėjęs Belgijoje dėl to, kad padėjo verbuoti europiečius vykimui į Artimuosius Rytus ir dalyvavimui džihade.

Ministro teigimu, kol kas nėra duomenų, kad planas dėl būsimo išpuolio būtų susijęs su teroro aktais Briuselyje ar Paryžiuje.

Reido metu buvo evakuoti kelių daugiabučių namų gyventojai. Vietoje dirba išminuotojai, kurie tikrina teritoriją.

Prancūzijos ministras sakė, kad sulaikymas ketvirtadienį buvo kruopštaus, kelias savaites vykusio tyrimo rezultatas. Jo metu buvo bendradarbiaujama su Europos saugumo tarnybomis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Reidas Aržantėjaus mieste
AFP/„Scanpix“ nuotr./Reidas Aržantėjaus mieste

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius