-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijoje ketvirtadienį vyks transporto darbuotojų masinis streikas

Prancūzijos sostinėje ir kituose miestuose ketvirtadienį numatytas masinis geležinkelio bei kitų transporto kompanijų darbuotojų streikas, protestuojant prieš numatytas darbo kodekso reformas, trečiadienį pranešė žiniasklaida.
Traukiniai Paryžiuje
Traukiniai Paryžiuje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzijoje ketvirtadienį nevažiuos 40 proc. tarptautinių traukinių. Paryžiaus regione priemiestinių traukinių važinės beveik dvigubai mažiau.

Prie streiko ketina prisidėti oro uostų ir avialinijų „Air France“ darbuotojai. Pasak Prancūzijos civilinės aviacijos valdybos, ketvirtadienį bus atšaukta maždaug 40 proc. lėktuvų reisų Orli, Ruasi ir Bovė oro uostuose.

Prancūzijos profesinės sąjungos ragina valstybinio sektoriaus darbuotojus, mokytojus ir gydytojus taip pat dalyvauti šiame streike. Manoma, kad ketvirtadienį nedirbs maždaug 15 proc. vidurinių ir aukštųjų mokyklų mokytojų ir dėstytojų. Daugelio Paryžiaus mokyklų vadovybė ketvirtadienį visai atšaukia pamokas.

Taip prancūzai protestuoja prieš šalyje vykdomą darbo reformą. Streiko dalyvių nuomone, dėl Prancūzijos vyriausybės taikomų naujų priemonių darbuotojų padėtis darosi blogesnė, taip pat ir darbo santykių bei pensijų klausimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius