Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Prancūzijoje ligoninė po kibernetinės atakos atšaukė operacijas

Ligoninių kompleksas Versalyje netoli Paryžiaus savaitgalį tapo kibernetinės atakos taikiniu ir turėjo atšaukti operacijas bei perkelti kai kuriuos pacientus, pranešė Prancūzijos Sveikatos apsaugos ministerija.
Tai - ne pirma kibertnetinė ataka prieš Prancūzijos sveikatos apsaugos sistemą
Tai - ne pirma kibertnetinė ataka prieš Prancūzijos sveikatos apsaugos sistemą / „AFP“/„Scanpix“

Versalio ligoninių centro, kurį sudaro dvi ligoninės ir senelių namai, vadovybė pranešė, kad bandyta įsilaužti į centro kompiuterių sistemą.

Regiono sveikatos apsaugos agentūra ARS nurodė, kad viena centro ligoninė atšaukė operacijas, bet stengiasi toliau teikti ambulatorines paslaugas ir konsultacijas.

Nuo šeštadienio vakaro buvo perkelti šeši pacientai – trys iš intensyviosios slaugos palatų ir trys iš neonatalinio skyriaus – sakė sveikatos apsaugos ministras Francois Braunas, sekmadienį vakare lankydamasis šioje ligoninėje. Jis pridūrė, kad gali būti perkelta ir daugiau pacientų.

Dėl kibernetinės atakos teko „visiškai perorganizuoti ligoninę“, sakė jis.

Nors aparatai intensyviosios slaugos skyriuje veikia, jie nebedirba kaip tinklas, todėl jų fiksuojamiems duomenims stebėti reikia daugiau žmonių, nurodė ministras.

Paryžiaus prokuratūra pradėjo preliminarų tyrimą dėl įtariamo bandymo prievartauti turtą. Ligoninė sekmadienį pateikė oficialų skundą.

Kelis pastaruosius mėnesius ligoninės ir sveikatos apsaugos sistemos Prancūzijoje tampa tokių kibernetinių atakų taikiniu.

Rugpjūtį buvo nusitaikyta į Korbėj Esono ligoninę netoli Paryžiaus. Tuomet kelioms savaitėms smarkiai sutriko operacijos, buvo pareikalauta apie 10 mln. eurų išpirkos, bet vėliau ji buvo sumažinta iki 1 ar 2 milijonų.

Programišiai buvo nustatę rugsėjo 23 dienos terminą, iki kurio ligoninė turėjo sumokėti išpirką, o jam praėjus paskelbė konfidencialius pacientų ir darbuotojų duomenis „tamsiajame tinkle“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius