-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prancūzijoje ministras užsiminė apie „genitalijų atspaudus“

Prancūzijos vidaus reikalų ministro Brice'o Hortefeux kalbos riktas apie „genitalijų atspaudus“ tapo nauja interneto sensacija.
Brice'as Hortefeux
Brice'as Hortefeux / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Iš tikrųjų per televiziją kalbėdamas ministras turėjo omenyje pirštų atspaudus (prancūzų kalba – empreintes digitales), bet norėdamas atskirti šią sąvoką nuo informacijos, įeinančios į DNR (empreintes genetiques), susipynus liežuviui ištarė empreintes genitales.

Kalbėdamas apie šį incidentą B.Hortefeux sarkastiškai pabrėžė: „Chatelus riktas kur kas mažiau atviras nei tas, kurį visi jūs žinote“, turėdamas omenyje R.Dati pasisakymą.

Sekmadienio vakarą transliuoto politinių diskusijų šou vaizdo įrašas sulaukė milžiniško susidomėjimo, išplitęs internete ne mažiau sparčiai negu praeitą mėnesį užfiksuotas buvusios teisingumo ministrės Rachidos Dati nusikalbėjimas.

R.Dati pasijuokė iš savo klaidos, kai kalbėdama per televiziją apie užsienio investicijų fondus ir infliaciją pareiškė, jog Prancūzijoje šiuo metu „felacija (oralinis seksas) artima nuliui“. Šis interviu vaizdo įrašas tik viename iš tinklalapių buvo peržiūrėtas daugiau nei 2,8 mln. kartų.

Tarp kitko, apie R.Dati apsirikimą ministras B.Hortefeux buvo užsiminęs praėjusią savaitę, kai kalbėjo apie dar vieną kalbos riktą, kurį padarė aukštas kabineto pareigūnas Lucas Chatelus.

Prancūzijoje pastaruoju metu sklandant gandams, kam Nicolas Sarkozy patikės vadovauti Vyriausybei po būsimo pertvarkymo, L.Chatelus pareiškė: „Prezidentas paskyrė mane ministru pirmininku, – bet iškart pasitaisė: – Turėjau omenyje – švietimo ministru.“

Kalbėdamas apie šį incidentą B.Hortefeux sarkastiškai pabrėžė: „Chatelus riktas kur kas mažiau atviras nei tas, kurį visi jūs žinote“, turėdamas omenyje R.Dati pasisakymą.

Kaip akcentuoja kandūs stebėtojai Prancūzijoje, kitų klaidas pašiepęs VRM vadovas šįkart užlipo ant to paties grėblio. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius