-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijoje per streikų bangą suimti mažiausiai 14 protestuotojų

Prancūzijoje įtūžę taksistai antradienį blokavo eismo arterijas, degindami padangas, o šimtai skrydžių buvo atšaukti, oro dispečeriams prisidėjus prie valstybinių įstaigų, ligoninių ir mokyklų darbuotojų streikų bangos.
Streikas Prancūzijoje
Streikas Prancūzijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vienas protestuotojas buvo sužeistas Paryžiaus Orli oro uoste, kai autobusas mėgino prasiveržti per streikininkų pastatytą kelio užtvarą. Policija suėmė autobuso vairuotoją, kuris teisinosi, kad jį buvo apėmusi panika.

Apie 2,1 tūkst. taksistų, įtūžusių dėl agresyvių konkurentų, tokių, kaip pavėžėjimo paslaugų bendrovė „Uber“, veiksmų, blokavo sostinės žiedinį kelią prie svarbios vakarinės sankryžos, padeginėdami ir mėtydami dūminius užtaisus.

Vienas „Uber“ automobilis buvo apmėtytas kiaušiniais, o jo vairuotoją protestuotojai apspardė, pranešė įvykio vietoje buvęs naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Kaip informavo policija, Paryžiuje iš viso 14 protestuotojų buvo suimti dėl smurto ir padeginėjimų.

„Yra teisė protestuoti ... netgi galiojant nepaprastajai padėčiai“, – sakė premjeras Manuelis Vallsas, turėdamas omenyje saugumo priemones, kurių Prancūzija ėmėsi po lapkritį Paryžiuje įvykdytų teroro atakų.

„Tačiau smurtas nepriimtinas“, – pabrėžė jis.

Sumaištį didino sprendimas atšaukti penktadalį išvykstančių ir atvykstančių reisų Paryžiaus oro uostuose, kurių dispečeriai paskelbė streiką, reikalaudami didesnių atlyginimų ir geresnių darbo sąlygų. Šie protestai paveikė Orli ir Charles'o de Gaulle'o oro uostų darbą.

Pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ pranešė atšaukusi daugiau negu 200 skrydžių, o „easyJet“ atšaukė 35 reisus – daugiausiai Prancūzijoje, bet taip pat Italijoje, Šveicarijoje ir Ispanijoje.

VIDEO: Paryžiuje policija vaikė kelius blokuojančius protestuotojus

Nacionalinės avialinijos „Air France“ nurodė, kad visi tolimųjų maršrutų skrydžiai įvyks; taip pat planuota aptarnauti daugiau negu 80 proc. trumpųjų ir vidutinio nuotolio reisų į Prancūzijos ir kitų Europos šalių oro uostus.

Policija patarė vairuotojams vengti kai kurių sostinės rajonų, tarp jų vakarinio Port Mejo, kur būriavosi šimtai taksi vairuotojų, o kai kurie buvo nusiteikę ten pasilikti ilgesniam laikui.

Taksistai tęsė protestus visą naktį iki trečiadienio paryčių, taip pat blokuodami privažiavimus prie Orli ir Ruasi oro uostų, nurodė policija.

Pernai Prancūzija uždraudė „Uber“ teikti pigaus pavežėjimo paslaugą „UberPOP“, naudojant licencijų neturinčius vairuotojus, bet nauja „Uber“ sistema, kurioje dirba vairuotojai profesionalai, toliau teisėtai veikia. Paryžiaus taksi bendrovių dispečeriai skundėsi, kad jų verslas susitraukė 20–30 procentų.

„Uberizacija... nėra tik Paryžiaus problema – tai viso pasaulio problema“, – sakė sostinės merė Anne Hidalgo, užjausdama taksistus, kuriems, pasak jos, „reikalingos sąlygos normaliai gyventi“.

„Uber“ kelis mėnesius nepaisė draudimo teikti „UberPOP“ paslaugą, o tokia politika birželį išprovokavo audringus tradicinių taksistų protestus.

Ši San Fransiske įsikūrusi bendrovė liepą galiausiai uždarė „UberPOP“, kai buvo suimti du jos padalinio Prancūzijoje vadovai, kurie buvo apkaltinti „užsiėmę netinkama komercine veikla (ir) prisidėję prie neteisėto taksi paslaugų teikimo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius