Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijoje po dviejų įtariamųjų arešto rasti ginklai ir „Islamo valstybės“ vėliava

Po dviejų Prancūzijoje dėl planavimo įvykdyti ginkluotą išpuolį asmenų sulaikymo pareigūnai per kratas surado tris kilogramus sprogmenų, kelis ginklus ir grupuotės „Islamo valstybės“ vėliavą.
Saugumo operacija šalia TVF biuro
Prancūzijos policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Paryžiaus prokuroras Francois Molins'as žurnalistams sakė, kad nėra aišku, kur ir kada įtariamieji planavo įvykdyti išpuolį, tačiau jis nurodė, kad ataka buvo neišvengiama.

Žinia apie areštus ir kratos radinius Marselyje paskelbta likus kelioms dienoms iki sekmadienį vyksiančio prezidento rinkimų pirmojo rato.

Prieš Europos Sąjungą ir imigrantus nusistačiusi ultradešiniųjų kandidatė į prezidentus Marine Le Pen teigia, kad būtų geriausia šalies gynėja nuo džihadistų, per kurių išpuolius Prancūzijoje nuo 2015 metų žuvo jau daugiau kaip 230 žmonių.

Prognozuojama, kad M.Le Pen ir 39 metų proeuropietiškas centristų kandidatas Emmanuelis Macronas balandžio 23-ąją per pirmąjį balsavimą turi daugiausiai galimybių išeiti į antrąjį rinkimų turą.

Radikalių kairiųjų pažiūrų kandidatas Jeanas-Lucas Melenchonas ir konservatyvusis ekspremjeras Francois Fillonas taip pat sustiprino savo pozicijas, todėl tikėtina, kad kova pirmajame ture bus labai įtempta. Du daugiausiai balsų surinkę kandidatai gegužės 7-ąją varžysis antrajame ture.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius