-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijoje pradedama seniausios šalyje atominės elektrinės uždarymo operacija

Prancūzijoje pirmadienį, keliomis valandomis anksčiau nei buvo numatyta, prasidėjo seniausios prancūzų atominės elektrinės, esančios Fesenheime šalies rytuose, uždarymo operacija, pranešė elektrinės operatorė.
Fesenheimo elektrinė
Fesenheimo elektrinė / „Scanpix“ nuotr.

Antrasis ir paskutinis 1977-aisiais atidarytos elektrinės reaktorius bus išjungtas prieš vidurnaktį, paskelbė valstybinė energijos kompanija EDF.

Fesenheimo elektrinė buvo suprojektuota veikti 40 metų, bet dirbo trejais metais ilgiau.

Fesenheimo elektrinės uždarymas buvo vienas pagrindinių branduolinės energetikos priešininkų reikalavimų po 2011 metais Japonijoje įvykusios Fukušimos jėgainės katastrofos.

Ekspertai pabrėždavo, kad Fesenheimo elektrinės statybos ir saugos standartai prastesni už Fukušimos jėgainės, o kai kurie sakė, kad žemės drebėjimų ir potvynių pavojus Elzaso regione pernelyg nuvertinamas.

Po nelaimės Fukušimoje tuometis Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) buvo pažadėjęs uždaryti Fesenheimo elektrinę, bet šis planas buvo patvirtintas tik 2018 metais dabartinio prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) vyriausybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius