Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijoje pradėtas tyrimas dar galimo Nanto katedros padegimo

Prancūzų prokurorai šeštadienį pradėjo tyrimą dėl gotikinės katedros vakariniame Nanto mieste padegimo ir pažymėjo, kad gaisras kilo „trijose skirtingose vietose“.
Nanto katedra
Nanto katedra / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Pradėtas tyrimas dėl padegimo, kol kas išvadų negalima daryti, nes reikia atlikti daug tiriamojo darbo, kurio metu gali būti nustatyta naujų elementų“, – sakė Nanto prokuroras Pierre'as Sennesas.

Gaisras kilo paryčiais Šv. Petro ir šv. Pauliaus katedroje. Prancūzijos televizijos reportažuose buvo matyti, kaip pro pagrindinius vitražus tarp XV amžiaus katedros dviejų bokštų veržiasi juodi dūmai. Bažnyčia taip pat buvo apgadinta per rimtą gaisrą 1972 metais.

Gaisrą šeštadienį stebėjo priblokšti gyventojai ir turistai.

Ugniagesiai pranešė, kad katedros stogas nenukentėjo ir kad gaisras jau suvaldytas. Žmonės taip pat nenukentėjo.

Ugniagesiai nurodė, kad padarytos žalos negalima lyginti su pernai įvykusiu gaisru Paryžiaus Dievo Motinos katedroje. Tąsyk liepsnos prarijo viduramžių paminklo stogą ir smailę, o pats pastatas vos nesugriuvo.

„Žala padaryta pirmiausia vargonams, kurie atrodo visiškai sunaikinti. Jų platforma labai nestabili ir gali įgriūti“, – spaudos konferencijoje priešais Nanto katedrą sakė regiono ugniagesių vadovas generolas Laurent'as Ferlay.

„Po Dievo Motinos katedros dega Šv. Petro ir šv. Pauliaus katedra Nanto širdyje. Paremkite mūsų ugniagesius, kurie nepaisydami pavojų gelbsti šį gotikos brangakmenį“, – tviteryje parašė prezidentas Emmanuelis Macronas.

Šeštadienį po pietų į Nantą dėl šio gaisro nuvyks premjeras Jeanas Castexas ir vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius