Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijoje – rekordinis naujų COVID-19 atvejų skaičius

Prancūzijoje per pastarąją parą buvo patvirtinti 41 622 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – daugiausiai nuo COVID-19 protrūkio šalyje pradžios, ketvirtadienį pranešė visuomenės sveikatos apsaugos agentūra. Kaip pranešama, per šį laikotarpį 165 koronavirusu užsikrėtę žmonės mirė.
Paryžiaus vakarai po komendanto valandos
Paryžiaus vakarai po komendanto valandos / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Premjeras Jeanas Castexas anksčiau paskelbė, kad karantinas išplečiamas 38 regionuose ir bus taikomas dviem trečdaliams šalies gyventojų, siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą, nes „antro banga – jau čia“.

Praeitą savaitę karantiną buvo nutarta įvesti aštuoniuose regionuose, įskaitant Paryžių ir jo priemiesčius. Naujuose regionuose ir Polinezijoje karantino režimas įsigalios penktadienį nuo vidurnakčio.

Pastarosiomis dienomis Prancūzijoje kasdien būdavo užregistruojama apie 30 tūkst. naujų COVID-19 atvejų. Bendras patvirtintų užsikrėtimo atvejų skaičius šalyje per pastarąsias 15 dienų padvigubėjo.

Įvedus karantiną 38 regionuose, griežtesni suvaržymai bus taikomi 46 mln. iš 67 mln. Prancūzijos gyventojų.

Premjeras sakė, kad šiuo metu jau užimda daugiau kaip 44 proc. ligoninių lovų, o keturiuose regionuose, įskaitant sostinės, intensyviosios terapijos skyriuose COVID-19 pacientai užima daugiau kaip pusę turimų lovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius