-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijoje senelių namuose gaisrą sukėlė saldainių dėžutę žiebtuvėliu mėginęs atsidaryti gyventojas

Prancūzijos pietiniame Marselio mieste šešios moterys trečiadienį žuvo vienuose senelių namuose per gaisrą, kurį sukėlė vienas 75 metų gyventojas, mėginęs savo lovoje žiebtuvėliu atsidaryti saldainių dėžutę, pranešė prokuroras.
Senelių namuose „Les Anemones“ galbėjamos aukos.
Senelių namuose „Les Anemones“ galbėjamos aukos. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl gaisro, kuris apie 2 val. 20 min. vietos (3 val. 30 min. Lietuvos) laiku įsiplieskė 180 vietų senelių namuose „Les Anemones“, prokuroras Christophe'as Barretas sakė žurnalistams.

Pasak jo, liepsna buvo „nepaprastai intensyvi“ ir greitai išplito iš gaisrą sukėlusio vyro kambario į koridorių, pripildžiusi pastatą troškių dūmų, nuo kurių užduso šešios jo kaimynės, o dar 13 žmonių nukentėjo.

Žuvo šešios 51–93 metų moterys, o trijų apsinuodijusių dūmais žmonių – 91 metų moters ir 77 bei 85 metų vyrų – būklė buvo kritinė; jie išvežti į vietos ligonines, pridūrė prokuroras.

Ugniagesiai į įvykio vietą atvažiavo per aštuonias minutes, o be jų įsikišimo galėjo žūti daugiau žmonių, pažymėjo Ch.Barret.

Pasak jo, visos žuvusios moterys buvo neįgalios, tad joms buvo sunku judėti.

„Les Anemones“ yra privatūs senelių globos namai, veikiantys pagal valstybės išduotą licenciją, o daugelio jo gyventojų pragyvenimo išlaidas apmoka socialinio saugumo sistema. Ši įstaiga atsidarė praeito amžiaus 9-ame dešimtmetyje ramiame sode ir buvo pritaikyta tiek įgaliems, tiek neįgaliems gyventojams.

Pasak prokuroro, gaisras veikiausiai kilo atsitiktinai, kai 75 metų vyras mėgino atsidaryti juostele surištą dėžutę žiebtuvėliu. Nors kaltininkas yra apklausiamas, dėl sutrikusių protinių gebėjimų jis tikriausiai negali atsakyti dėl savo veiksmų.

Šis incidentas buvo jau antrasis senelių namuose įsiplieskęs ir gyvybių nusinešęs gaisras Prancūzijoje per pastarąjį mėnesį.

Lapkritį nuo cigaretės nuorūkos užsiliepsnojus pensionatui vakariniame Rošfuko mieste žuvo trys žmonės, o dar 11 nukentėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius