Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijoje sulaikytas vyras, siejamas su džihadistų įvykdytu policininkų poros nužudymu

Prancūzijos policija pirmadienį sulaikė vyrą, siejamą su džihadistų įvykdytu policininkų poros nužudymu, nes jo DNR buvo aptikta tų pareigūnų namuose, pranešė šaltiniai iš teisėsaugos.
L.Abbala nužudė policininkus J.B.Salvaing'ą ir J.Schneider
L.Abbala nužudė policininkus J.B.Salvaing'ą ir J.Schneider / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Areštuotas 24 metų vyras yra susijęs su džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) ekstremistu Larossi Abballa.

Pastarasis 2016-ųjų birželį per tiesioginę transliaciją socialiniame tinkle „Facebook“ nusikaltimo vietoje prisipažino nužudęs pareigūnų porą ir ragino kitus džihadistus toliau lieti kraują. Kiek vėliau jis buvo nukautas per susišaudymą su policija.

Tas įtariamasis nebuvo įtrauktas į dėl terorizmo stebimų asmenų sąrašą, tačiau jis buvo radikalizuotas. Jis buvo suimtas Paryžiaus Le Miuro priemiestyje.

Jo broliui jau buvo pateikti kaltinimai dėl logistinės pagalbos L.Abballai, kurio šaltakraujiška ataka sukrėtė visą Prancūzijos policiją.

L.Abballa pirmiausia užpuolė 42 metų policijos pareigūną Jeaną-Baptiste'ą Salvaing'ą ir keletą kartų dūrė jam peiliu prie policininko namų Manjanvilyje, už 60 km į vakarus nuo Paryžiaus.

Paskui užpuolikas įėjo į poros namus ir perpjovė gerklę 36 metų policininko partnerei Jessicai Schneider, kuri taip pat dirbo policijos nuovadoje. Poros trejų metų sūnus liko gyvas.

Pirmadienį suimtas vyriškis jau figūravo tyrime dėl sužlugdytos kelių džihadisčių atakos. 2016-ųjų rugsėjį Paryžiaus centre netoli Dievo Motinos katedros kelios moterys bandė padegti automobilį, prikrautą dujų balionų.

Tam vyrui buvo pateikti kaltinimai nepranešus apie minėtus džihadistų planus. Jam buvo skirtas keturių mėnesių prevencinis sulaikymas. Šių metų sausį jis išėjo į laisvę.

Tyrėjų manymu, abi atakas per užšifruotų žinučių programėlę „Telegram“ suorganizavo žinomas prancūzų džihadistas Rachidas Kassimas, būdamas Artimuosiuose Rytuose.

Manoma, kad šis džihadistas žuvo vasarį per koalicijos antskrydį netoli Irako Mosulo miesto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius