-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijoje suimtas vienas iš įtariamų J.Khashoggi žudikų

Prancūzijos policijos pareigūnai antradienį pagrindiniame Paryžiaus oro uoste sulaikė asmenį, kuris, kaip įtariama, priklausė grupei Saudo Arabijos smogikų, 2018 metais nužudžiusių žurnalistą Jamalą Khashoggi karalystės konsulate Stambule, pranešė šaltiniai.
Jamalas Khashoggi
Jamalas Khashoggi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

33 metų Khalidą Alotaibi pasienio policija sulaikė pagal Turkijos išduodą suėmimo orderį Paryžiaus Charles'io de Gaulle’io oro uoste, besiruošiantį skristi į Rijadą, pranešė šaltiniai teisėsaugoje ir oro uoste.

Trečiadienį jis turėtų stoti prieš prokurorus.

Turkijos teismas 2020 metais pradėjo nagrinėti J.Khashoggi nužudymo bylą. Joje už akių teisiama 20 įtariamųjų, įskaitant du buvusius Saudo Arabijos sosto įpėdinio Mohammedo bin Salmano patarėjus.

Turkijos prokurorai vėliau tais metais pareiškė kaltinimus dar šešiems įtariamiesiems iš Saudo Arabijos, tačiau nė vienas Saudo Arabijos pareigūnas iki šiol nesulaukė teisingumo Turkijoje dėl minėto nužudymo.

2020 metų rugsėjo mėnesį Saudo Arabijos teismas panaikino penkis mirties nuosprendžius už uždarų durų nagrinėtoje byloje ir skyrė penkiems nuteistiesiems 20 metų laisvės atėmimo bausmes.

59 metų J.Khashoggi, rašęs straipsnius JAV laikraščiui „The Washington Post“, buvo nužudytas 2018 metų spalio 2 dieną Saudo Arabijos konsulate Stambule, kur ketino susitvarkyti dokumentus santuokai su Turkijos pilietybę turinčia sužadėtine.

Remiantis JAV ir Turkijos pareigūnais, J.Khashoggi buvo pasmaugtas, o jo kūnas supjaustytas pjūklu. Jo palaikai taip ir nebuvo rasti.

Žiaurus žurnalisto nužudymas sukėlė tarptautinį pasipiktinimą. Vakarų žvalgybos agentūros sako, kad jis buvo likviduotas Saudo Arabijos sosto įpėdinio pavedimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius