Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijoje toksiškomis dujomis bažnyčioje apsinuodijo 65 žmonės

65 žmonės pirmadienį buvo paguldyti į ligoninę dėl apsinuodijimo anglies viendeginio dujomis, kurios buvo pasklidusios per koncertą bažnyčioje, esančioje netoli Lilio miesto šalies šiaurėje, pranešė pareigūnai.

Tarp ligoninėje atsidūrusių žmonių yra 16 vaikų, tarp jų – choristai, sakė vienas regioninės administracijos pareigūnas. Nė vieno nukentėjusiojo būklė nėra sunki, dauguma skundėsi galvos skausmais ir vėmė.

Greitosios pagalbos medikai buvo iškviesti, kai prastai pasijuto pora žiūrovų. Nustačius, kad ore padidėjusi anglies viendeginio koncentracija, iš tos bažnyčios Falampeno miestelyje buvo evakuota 250 žmonių.

Žmonės iš karto buvo nusiųsti pas maždaug 20 greitosios pagalbos medikų, kurie jiems davė pakvėpuoti deguonimi ir įvertino apsinuodijimą smalkėmis – bespalvėmis ir bekvapėmis, bet labai toksiškomis dujomis, sakė prefektūros pareigūnė Gisele Rossat-Mignod.

Smalkės, kurios blokuoja deguonies patekimą į kraują, taip pat gali sukelti sutrikimą, nuovargį, alpulį; nuo jų galima mirti mažiau nei per valandą. Pareigūnai įtaria, kad šios dujos prastai vėdinamoje bažnyčioje pasklido iš šildymo sistemos, nors penktadienį krosnis buvo patikrinta.

„Galvoju, kad jei tie du žmonės nebūtų pasijutę blogai, dar po kelių minučių kai kurie žmonės būtų turėję daug rimtesnių problemų“, – sakė tame koncerte dalyvavęs mero pavaduotojas Thierry Lazaro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius