Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prancūzijoje už „ekocidą“ grės iki 10 metų kalėjimo

Rimtos tyčinės žalos aplinkai padarymas Prancūzijoje bus laikomas nusikaltimu, už kurį grės iki dešimties metų kalėjimo. Tai bus dalis planuojamo „ekocido“ įstatymo, sekmadienį pranešė vyriausybės atstovai.
Plastiko tarša
Plastiko tarša / 123RF.com nuotr.

Tokį įstatymą rekomendavo priimti prieš metus vyriausybės sukurta grupė, pavadinta Piliečių konvencija dėl klimato, kuriai priklausė 150 Prancūzijos visuomenės atstovų.

Teisingumas ministras Ericas Dupont'as-Moretti ir aplinkosaugos ministrė Barbara Pompili savaitraščiui JDD sakė, kad už „ekocidą“ grės baudą iki 4,5 mln. eurų arba iki dešimties metų kalėjimo.

„Mes ketiname sukurti bendrą taršos nusikaltimų kategoriją, – sakė E.Dupont'as-Moretti. – Bausmė priklausys nuo nusikaltėlio ketinimų.“

Tokių priemonių tikslas yra nubausti aplinkosaugos įstatymų pažeidėjus, kad bausmė sudarytų „iki 10 proc. jų pelno, kurio jie būtų gavę išpildami atliekas į upę“, sakė jis.

E.Dupont'as-Moretti pažymėjo, kad iki šiol Prancūzijos Konstitucijos neleido kvalifikuoti tokių veiksmų kaip „nusikaltimų“. Jie buvo laikomi tiesiog nusižengimais.

Taip pat Prancūzijoje ketinama nustatyti naują nusikaltimą –„grėsmės aplinkai sukėlimas“, sakė B.Pompili. Jos teigimu, potencialūs pažeidėjai būtų baudžiami už ketinimą padaryti žalos nelegalia tarša.

Iš viso Piliečių konvencija dėl klimato prezidentui Emmanueliui Macronui pateikė 149 pasiūlymus, kaip sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų apimtis. Prezidentas sakė ketinantis 146 pasiūlymus įtraukti į savo vyriausybės politiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius