Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 12 /14:16

Prancūzijoje vagys iš šarvuoto automobilio pagrobė dešimtis kilogramų aukso

Prancūzijos policija ieško keturių nusikaltėlių, pirmadienį pavogusių dešimtis kilogramų aukso iš šarvuoto automobilio ir padegusių šią mašiną vienoje automagistralėje.
Nusikaltėliai padegė apiplėštą mašiną greitkelyje
Nusikaltėliai padegė apiplėštą mašiną greitkelyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dviem automobiliais važiavę plėšikai užblokavo tauriojo metalo siuntą vežusį mikroautobusą išvažiavime iš automagistralės, vedančiame į vieną pramonės kompleksą, esantį į šiaurę nuo Liono, nurodė šaltiniai.

Pavogę auksą ir sukrovę į pabėgimui skirtą automobilį nusikaltėliai uždarė du apsaugos darbuotojus jų automobilio krovinių skyriuje.

Jų laimikio vertė gali būti didesnė negu 1 mln. JAV dolerių.

Prieš pasprukdami jie padegė vieną paliktą savo automobilį.

Pasak tyrėjų, nusikaltėlių mašina sudegė, o liepsnos išplito ant kitų transporto priemonių, bet policininkai spėjo išvaduoti įkalintus apsaugininkus, ugniai nespėjus apimti mikroautobuso.

Šis itin retas apiplėšimas įvyko automagistralėje A6, jungiančioje Lioną ir Paryžių, netoli Dardiji miestelio.

Policijos automobiliai ir sraigtasparniai naršo aplinkines teritorijas, sakė savo vardo nepanoręs nacionalinės žandarmerijos atstovas.

Prancūzijoje pastaruoju metu gausėjo apiplėšimų šalies keliuose.

Pernai kovą apie 15 nusikaltėlių gauja apiplėšė du mikroautobusus, vežusius juvelyrinių dirbinių siuntą, vertą apie 9 mln. eurų. Ši ataka buvo įvykdyta automagistralės A6 kelių mokesčių rinkimo punkte netoli Osero miesto šalies vidurio regione.

Šių metų lapkritį dvi Kataro pilietės buvo apiplėštos vežamos prabangiu automobiliu „Bentley“, kai šis buvo užpultas išvažiavęs iš Le Buržė oro uosto, esančio į šiaurę nuo sostinės. Kaukėti plėšikai iš moterų pagrobė papuošalų ir kitų brangių daiktų, įvertintų daugiau kaip 5 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius