Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 29 /16:03

Prancūzijoje vairuotojas mėgino rėžtis automobiliu į sportuojančius karius

Prancūzijos pietryčiuose vienas vyras ketvirtadienį mėgino rėžtis automobiliu į karius, bėgiojusius prie savo kareivinių, bet nieko nesužeidė, pranešė kariškiai.
Prancūzijos kariai stotyje Paryžiuje
Prancūzijos kariai/Asociatyvinė nuotr. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kariuomenės atstovas pulkininkas Benoit Brulonas (Benua Briulonas) sakė naujienų agentūrai AFP, kad tas vyras pirmiausiai pagrasino grupei karių, apie 8 val. vietos (9 val. Lietuvos) laiku bėgiojusių Varso-Aljero-e-Risė miestelyje netoli Grenoblio. Vėliau jis pamėgino rėžtis mašina į kitą grupę karių, grįžtančių į kareivines po mankštos.

„Kariai sugebėjo užšokti ant šaligatvio ir nebuvo kliudyti“, – aiškino B. Brulonas.

Tuomet vairuotojas nuvažiavo dideliu greičiu.

Vietos laikraštis „Dauphine Libere“ pranešėi, kad vyras vairavo, kaip įtariama, vogtą „Peugeot 208“.

Policija apsupo įvykio vietą ir pradėjo vairuotojo gaudynes. Tuo metu kariai sustiprino kareivinių apsaugą, sakė B.Brulonas.

VIDEO: Drama Pietų Prancūzijoje: mažiausiai du žmonės žuvo

Šis incidentas įvyko Prancūzijoje tvyrant didelei įtampai dėl šalies pietvakariuose praeitą savaitę įvykdytos džihadisto atakos. Tąsyk 25 metų radikalizuotas vyras įsiveržė į vieną prekybos centrą ir nužudė keturis žmones, tarp jų policininką, savo noru pasidavusį užpuolikui mainais į vieną paleistą įkaitę.

Ketvirtadienį bus surengtos šių per ataką Karkasono mieste ir šalimais esančiame Trebo miestelyje nužudytų aukų, įskaitant didvyrį pareigūną Arnaud Beltrame'ą, laidotuvės.

Per trečiadienį Paryžiuje surengtą nacionalinio pagerbimo ceremoniją prezidentas Emmanuelis Macronas pareiškė, kad A.Beltrame'o didžiausio pasiaukojimo aktas „liks įsispaudęs prancūzų širdyse“.

Puldinėjami pareigūnai

Per pastaruosius trejus metus jau daugiau kaip 240 žmonių žuvo Prancūzijoje per virtinę džihadistų atakų.

Kai kuriais atvejais užpuolikai taikydavosi į saugumo pajėgas.

Per šį laikotarpį buvo nužudyti mažiausiai šeši saugumo pajėgų nariai.

Praėjusią savaitę marokiečių kilmės Prancūzijos pilietis Redouane'as Lakdimas Karkasone apšaudė grupę po rytinio bėgiojimo grįžtančių policininkų ir vieną jų sužeidė. Užpuolikas tame mieste pagrobė automobilį ir nužudė vieną jo keleivį.

Vėliau Trebo prekybos centre „Super U“ jis paėmė grupę žmonių įkaitais, šaukė „Allahu Akbar“ (Dievas visų didžiausias) ir tvirtino norįs atkeršyti už „savo brolius Sirijoje“.

A.Beltrame'as neginkluotas pasisiūlė pakeisti vieną įkaitę. Jis užėmė vietą moters, kuria R.Lakdimas naudojosi kaip gyvuoju skydu.

Pareigūnas vylėsi derėtis, kai pasitrauks pirkėjai ir prekybos centro darbuotojai. Jis taip pat sugebėjo slapta palikti savo mobilųjį telefoną, kad lauke esanti policija girdėtų, kas vyksta prekybos centre.

Tačiau R.Lakdimas šovė į A.Beltrame'ą ir perrėžė jam gerklę. Tada policija įsiveržė į prekybos centrą ir nukovė užpuoliką.

R.Lakdimas, anksčiau teistas už narkotikus ir uždrausto ginklo turėjimą, 2014 metais buvo įtrauktas į įtariamų ekstremistų sąrašą ir buvo stebimas. Vis dėlto pareigūnai manė, kad jis nekėlė grėsmės.

Po atakų policija areštavo R.Lakdimo 18-metę merginą, kuri yra radikalizuota atsivertėlė į islamą, ir 17 metų draugą.

Išpuolių virtinė šalyje prasidėjo 2015-ųjų sausį nuo 12 žmonių gyvybių nusinešusio išpuolio satyrinio laikraščio „Charlie Hebdo“ redakcijoje Paryžiuje. Per tą ataką buvo nužudyti du pareigūnai.

Pernai balandį buvo nušautas policininkas, budėjęs Eliziejaus Laukų bulvare Paryžiuje.

Dar po keturių mėnesių vienas vyras automobilį nukreipė į grupę antiteroristinio patrulio karių Paryžiaus vakariniame priemiestyje Levelua Parė ir sužeidė šešis žmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius