Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 09 /13:22

Sprogimas Prancūzijos atominėje elektrinėje, sužeisti penki žmonės

Prancūzijos žiniasklaida informuoja, kad šalies vakaruose esančioje Flamanvilio atominėje elektrinėje nugriaudėjo sprogimas.
Atominė elektrinė Flamanvilyje Prancūzijoje
Atominė elektrinė Flamanvilyje Prancūzijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirminiais duomenimis, radioaktyvių medžiagų nutekėjimas negresia. Pranešama, kad mažiausiai penki elektrinės darbuotojai gali būti sužeisti. Sužeidimus lėmė sprogimo metu variklių patalpą apėmusios liepsnos.

Sprogimas įvyko apie 10 valandą ryto vietos laiku. Iš viso variklių patalpoje buvo septyni asmenys. Elektrinės atstovų teigimu, pavojus aplinkai negresia, o gaisras suvaldytas.

„Tai reikšmingas techninis įvykis, bet ne branduolinė avarija“, – naujienų agentūrai sakė aukšto rango vietos pareigūnas Olivier Marmionas po incidento jėgainėje, esančioje už 25 km į vakarus nuo Šerbūro uostamiesčio.

Jėgainės 1-asis reaktorius buvo išjungtas, laikantis nustatytos saugumo procedūros.

Elektrinė prie Lamanšo sąsiaurio pradėjo veikti 1985 metais. Flamanvilio jėgainėje veikia du 1,3 gigavatų galios suslėgto vandens reaktoriai, pradėję veikti 1986 ir 1987 metais. 2012 metais joje buvo įvykęs radioaktyvių medžiagų nutekėjimo incidentas.

Pastaruoju metu vyko atominės elektrinės trečiojo reaktoriaus statybos darbai. Jo statyba prasidėjo 2007 metais ir turėjo būti baigta 2012-aisiais, tačiau buvo kelis kartus sustabdyta. Jis turėjo pradėti veikti 2018-aisiais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius