Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos bažnyčios užpuolikas grasino šaliai vaizdo įraše

Viena džihadistų naujienų agentūra ketvirtadienį paskelbė vaizdo įrašą, kuriame vienas iš dviejų bažnyčios užpuolikų, nukautų per kunigo gyvybę nusinešusią įkaitų dramą Prancūzijoje, matomas grasinantis savo šaliai, pranešė islamistų tinklalapius stebinti grupė.
Adelis Kermiche'as (kairėje) ir Abdel Malikas Petitjeanas
Abdel Malikas Petitjeanas (kairėje) ir Adelis Kermiche'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

19-metis Abdel Malikas Petitjeanas ketvirtadienį buvo įvardytas prancūzų pareigūnų kaip antrasis džihadistas, dalyvavęs antradienį surengtame išpuolyje prieš bažnyčią Prancūzijos šiauriniame Normandijos regione, per kurį buvo nužudytas senyvas kunigas.

Tas jaunuolis buvo įtrauktas į Prancūzijos saugumo tarnybų sąrašą praeitą mėnesį, kai mėgino patekti į Siriją per Turkiją.

Vaizdo įraše, kurį paskelbė džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) naujienų agentūra „Amaq“, A.M.Petitjeanas matomas vilkintis žalius dryžuotus marškinėlius ir kalbantis prieš kamerą, veikiausiai kažkokiame name.

Ekstremistų veiklą internete stebinti organizacija „SITE Intelligence Group“ paskelbė to pustrečios minutės trukmės vaizdo įrašo kopiją.

Jame A.M.Petitjeanas grasina Prancūzijai ir tiesiogiai kreipiasi į šalies prezidentą Francois Hollande'ą bei premjerą Manuelį Vallsą.

Jis kalbėjo daugiausiai prancūziškai, bet taip pat vartojo kai kurias arabiškas frazes.

Prancūzija buvo vienas iš pagrindinių IS taikinių; „Islamo valstybė“ reguliariai ragina savo šalininkus rengti išpuolius toje šalyje.

A.M.Petitjeanas ir jo bendraamžis Adelis Kermiche'as prisiekė ištikimybę „Islamo valstybei“ vaizdo įraše, nufilmuotame prieš jiems antradienį įsiveržiant į bažnyčią Ruano priemiestyje Sent Etjen diu Ruvrė, kur jie prie altoriaus perrėžė gerklę 86 metų kunigui Jacques'ui Hameliui.

Abu užpuolikai vėliau buvo nukauti policijos.

Šis išpuolis buvo surengtas, kai vyriausybė jau buvo aštriai kritikuojama dėl numanomų saugumo spragų, atvėrusių kelią prieš dvi savaites įvykdytai tragiškai atakai Nicoje, kai vairuotojas nukreipė sunkvežimį į Bastilijos paėmimo dieną šventusią minią ir nužudė 84 žmones.

Dėl pastarųjų atakų M.Vallsas ir vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as buvo raginami atsistatydinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius