Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos desantininkai dalyvavo iš anksto neskelbtose karinėse pratybose Estijoje

Prancūzijos ginkluotosios pajėgos surengė iš anksto neskelbtas karines pratybas Estijoje, kuriose dalyvavo daugiau kaip 100 desantininkų, trečiadienį pranešė prancūzų gynybos ministerija.
Prancūzijos kariai parodomojoje galimybių demonstravimo programoje
Prancūzijos kariai parodomojoje galimybių demonstravimo programoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antradienio vakarą surengta oro desanto operacija „Thunder Lynx“ „leido per labai trumpą laikotarpį išmesti apie 100 desantininkų“ iš Prancūzijos 11-osios oro desanto brigados „virš Estijos karių saugomos teritorijos“, sakoma ministerijos pareiškime.

Skubiai surengti mokymai NATO priklausančioje Estijoje buvo „strateginio solidarumo“ aktas Rusijos invazijos į Ukrainą akivaizdoje.

„Oro desanto operacija iliustruoja Prancūzijos ginkluotųjų pajėgų gebėjimą krizės atveju įsikišti ir paremti šalį sąjungininkę“, – pabrėžė ministerija.

Prancūzija buvo viena pirmųjų šalių, pasiuntusių savo karių į rytinį NATO flangą, vasario 24 dieną prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą.

Apie 500 prancūzų karių yra dislokuoti Rumunijoje ir tarnauja NATO greitojo reagavimo pajėgose. Gegužę Paryžius šioje šalyje dislokavo oro gynybos sistemą, pasak Aljanso, galinčią „užtikrinti rajone veikiančių pajėgų apsaugą“.

Neseniai aplankęs Rumunijoje dislokuotus karius Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pabrėžė, kad jo šalis įsipareigojusi „ginti Europą vėl vykstant karui“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius