Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Prancūzijos „juodoji našlė“ nuteista kalėti 22 metus

„Rivjeros juodąja našle“ praminta prancūzė už keturių turtingų pagyvenusių vyrų nuodijimą ketvirtadienį buvo nuteista kalėti 22 metus.
Patricia Dagorn
Patricia Dagorn nuteista kalėti 22 metus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

57 metų Patricia Dagorn buvo nuteista dėl dviejų vyrų, kurie buvo rasti negyvi 2011 metais Žydrajame Krante, nužudymo ir dar dviejų vyrų nuodijimo.

Pasak prokurorų, moteris bandė pasipelnyti, sužavėdama garbaus amžiaus vyrus, su kuriais susipažindavo dažniausiai per vieną pažinčių agentūrą.

„Juodoji našlė“, kuri visus jai pareikštus kaltinimus neigė, skaitomo verdikto klausėsi ramiai.

P.Dagorn jau atlieka penkerių metų laisvės atėmimo bausmę už vagystę, sukčiavimą ir neteisėtą sekvestraciją. Jos auka 2012 metais Prancūzijos Alpėse tapo vienas aštuoniasdešimtmetis, mainais už lytinius santykius įsileidęs ją gyventi.

Vienas iš vyrų, kuriuos ji, kaip įtariama, mėgino nuodyti, yra 91 metų našlys Robertas Vaux. Pirmadienį šis buvęs jūrininkas teismo rūmuose žurnalistams sakė: „Ji buvo kaip saulės spindulys žiemą. Būdamas su jaunesne moterimi žinai, kad tai netruks ilgai, bet negali iš savęs atimti tos akimirkos, jeigu nesi koks nors mazochistas.“

Kaltintojai vadino atsakovę „iškrypusia savimyla“, o gynėjai kalbėjo apie „vienatvės auką“.

Generalinė prokurorė Annie Brunet-Fuster P.Dagorn pavadino „psichiškai sveika, bet psichopatiška“.

Generalinė prokurorė Annie Brunet-Fuster P.Dagorn pavadino „psichiškai sveika, bet psichopatiška“.

P.Dagorn policijos pareigūnų įtarimą sukėlė po to, kai 2011 metų liepą buvo rastas septintą dešimtį ėjusio Michelio Kneffelio, su kuriuo ji gyveno vienuose nuomojamuose apartamentuose Nicoje, lavonas.

Tuo metu kaltinimai jai nebuvo pareikšti, tačiau po metų bylos tyrimas buvo atnaujintas, nes tarp jos asmeninių daiktų buvo rasta valiumo buteliukų ir maždaug tuzino įvairių vyrų asmens dokumentų. Tarp jų buvo asmens tapatybės kortelių, duomenų apie bankų sąskaitas ir sveikatos draudimo kortelių.

Šie pėdsakai tyrėjus atvedė prie Francesco Filippone įtariamo nužudymo bylos. 85 metų F.Filippone kūnas buvo rastas 2011-ųjų vasarį jau gerokai apiręs jo vonioje, Muan Sartu mieste netoli Kanų.

P.Dagorn anksčiau buvo išgryninusi F.Filippone išrašytą 21 tūkst. eurų čekį. Moteris sakė, kad tie pinigai buvo dovana už pagalbą, padedant atidaryti juvelyrinių dirbinių parduotuvę.

„Greiti ir lengvi pinigai“

Policijos pareigūnai mano, kad nuo 2011 metų atvykusi į Prancūzijos Rivjerą P.Dagorn susipažino su mažiausiai 20 vyrų. Daugumą jų ji surado per pažinčių agentūrą.

Pensininkas R.Vaux, kuris po žmonos mirties jautėsi vienišas, P.Dagorn į savo namus Frežiuse atsivežė 2012 metų pradžioje ir nuo to laiko jo sveikata ėmė greitai blogėti.

Jis papasakojo, kad jam visai nusilpus, P.Dagorn parašė laišką jo advokatui ir paprašė įrašyti jos pavardę į jo testamentą.

R.Vaux ir dar vienas vyras, 82 metų Ange'as Pisciotta, pateikė prieš P.Dagorn bendrą civilinį ieškinį dėl bandymo nunuodyti.

Teisininkės išsilavinimą turinti P.Dagorn anksčiau buvo lygtinai nuteista kalėti vienerius metus byloje, kurioje figūravo jos buvęs vyras, nuteistas už sukčiavimą.

2013 metais moters jauniausias sūnus vienam laikraščiui sakė, kad jo nenustebino motinai pareikšti kaltinimai.

„Ji visada vaikėsi greitų ir lengvų pinigų“, – tuomet dienraščiui „Nice Matin“ sakė moters sūnus Guilhemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius