Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prancūzijos kaime – XXI amžiaus Lochneso pabaisa

Viename Prancūzijos kaime, kurio tvenkinyje kelis kartus buvo pastebėtas krokodilas, paskelbtas pavojus, o policija ir vietos žvejai ėmėsi medžioti šį Vogėzų Lochneso pabaisa pramintą roplį.
Krokodilas
Krokodilas / Photos.com

Rytų Prancūzijos Vogėzų regione esantį Ksertinji kaimą, kuriame gyvena apytiksliai 3 tūkst. gyventojų, kausto baimė dėl keistų pranešimų apie matytą krokodilą, o prie vietos tvenkinio dažnai būriuojasi smalsuoliai, stebintys roplio paieškas.

Prie vandens kaip jaukas buvo palikta višta, bet kol kas krokodilas nesugautas ir vietos valdžia svarsto galimybę nuleisti tvenkinio vandenį.

„Kelis kartus buvome prie to tvenkinio ir tikrai negalima pasakyti, ar ten kas nors yra“, – radijui „France Info“ sakė vietos žvejų draugijos viceprezidentas Bruno Aime, kuris tvenkinį ištyrė specialiu hidrolokatoriumi.

„Manau, kad tai karpis, bet taip pat galėtų būti apie 1,5 metro ilgio kaimanas. Šie prietaisai neparodo skirtumo tarp metro ilgio lydekos ir pusantro metro ilgio kaimano“, – sakė jis. Krokodilų Prancūzijoje yra tik zoologijos soduose ir parkuose.

Vietos laikraštis „Est Republicain“ apie paieškas Ksertinji rašo specialiame tinklaraštyje, kuriame informacija atnaujinama kas valandą ir kuriame skelbiama filmuota medžiaga, tačiau vienintelis kol kas nufilmuotas gyvūnas yra nedidelis žinduolis, panašus į vandeninę žiurkę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius