Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos kultūros ministras neigia kaltinimus pedofilija

Prancūzijos kultūros ministras Fredericas Mitterrand'as ketvirtadienį pareiškė, kad neatsistatydins dėl autobiografinio romano, kuriame rašoma apie mokėjimą Azijos berniukams už seksą, ir neigė kada nors užsiėmęs pedofilija.
Fredericas Mitterrand'as
Fredericas Mitterrand'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Pedofilija

F.Mitterrand'as sakė, kad šią savaitę kilus triukšmui dėl tos knygos „niekada“ nesvarstė galimybės atsistatydinti. Ministro knyga susidomėta, kai jis stojo karštai ginti kino kūrėjo Romano Polanskio, kuris Šveicarijoje buvo areštuotas pagal JAV orderį dėl lytinių santykių su nepilnamete.

Pasak ministro, kuris yra velionio socialistų prezidento Francois Mitterrand'o sūnėnas, dabartinis prezidentas Nicolas Sarkozy anksčiau ketvirtadienį jam sakė, kad vis dar jį remia.

Kai „Blogas gyvenimas“, kurį leidėjai apibūdina kaip „autobiografijos įkvėptą romaną“, 2005 metais buvo išleistas, F.Mitterrand'as patvirtino, kad mokėjo už seksą Azijos viešnamiuose, bet atmetė gandus apie pedofiliją.

Ministras, kuris į dešiniųjų Vyriausybę buvo paskirtas birželį, ketvirtadienį pakartojo, kad niekada nemokėjo nepilnamečiams už seksualines paslaugas, ir tvirtino: „Niekada per savo gyvenimą niekam nepadariau nieko bloga, niekada.“

„Absoliučiai smerkiu sekso turizmą (ir) pedofiliją, kurioje niekada jokiu būdu nedalyvavau, ir visiems tiems žmonėms, kurie kaltina mane tokiais dalykais, turėtų būti gėda“, – televizijai TF1 sakė 62 metų ministras.

Per nacionalinę televiziją jis pasirodė, kai prancūzų politikai – ir kairiųjų, ir dešiniųjų – pareikalavo atsakyti į kaltinimus, kad jo memuarais pritariama sekso turizmui. Tačiau F.Mitterrand'as taip pat pripažino, kad savo seksualine praktika „įžeidė orumo, žmogiškojo orumo, idėją“.

Vis dėlto ministras, kuris anksčiau sėkmingai darė rašytojo, dokumentinių filmų kūrėjo ir televizijos laidų vedėjo karjerą, sakė, kad jo padaryti „nusižengimai“ yra paplitę dalykai.

„Tarp visų šįvakar (televiziją) žiūrinčių žmonių, ar yra bent vienas, kuris bent kartą gyvenime nėra padaręs tokios klaidos?“ – aiškiai pykdamas televizijai sakė ministras. Jis taip pat perspėjo, kad „negalima painioti homoseksualumo su pedofilija“.

Ar yra bent vienas, kuris bent kartą gyvenime nėra padaręs tokios klaidos? – klausė F.Mitterand'as.F.Mitterrand'o pasiteisinimai dėl knygos 2005 metais buvo priimti, o pati knyga buvo liaupsinama dėl šokiruojamo atvirumo ir literatūrinės kokybės.

Tačiau dabar, kai jis yra sekso turistus persekiojančios Vyriausybės ministras, jo padėtis yra sunkesnė.

Prieštaringai vertinamose „Blogo gyvenimo“ ištraukose kalbama apie knygos veikėjo apsilankymus Tailando ir Indonezijos viešnamiuose bei berniukų baruose.

Veikėjas pasakoja apie sumišusius karštligišką susijaudinimą ir kaltę, patiriamus duodant pinigų už seksą „su berniukais“, kurių amžius neminimas.  „Visi šie prekybos jaunuoliais ritualai, vergų turgus nepaprastai mane jaudino... Labai patrauklių ir iš karto prieinamų jaunų vaikinų gausa kurstė manyje geismą, kurio man nereikėjo tramdyti ar slėpti“, – knygoje rašo F.Mitterrand'as.

TF1 jis sakė, kad kai kurios knygos dalys buvo kelionė „per pragarą ir žavesį, kurį šis pragaras gali turėti“.

Dabartinis triukšmas dėl knygos prasidėjo tada, kai kraštutinių dešiniųjų Nacionalinio fronto viena iš lyderių Marine Le Pen F.Mitterrand'o praeitį pavadino nenuplaunama dėme Vriausybei ir paragino atsistatydinti. Prie šio raginimo tuoj pat prisidėjo įtakingi Socialistų partijos veikėjai.

„Premjerui ir prezidentui dabar, kai jie žino, kad jis gina smerktinas seksualines praktikas ir dėl jų prisipažįsta, atrodo neįmanoma laikyti jo Vyriausybėje“, – sakė socialistų parlamentaras Arnaud de Montebourg'as.

Kai R.Polanskis,uris gyvena Paryžiuje, praėjusio mėnesio pabaigoje buvo sulaikytas Šveicarijoje, F.Mitterrand'as jo areštą pavadino absoliučiai siaubingu ir sakė, jog jis parodė „bauginančią Amerikos pusę“.

Tačiau vėliau ministras ėmė kalbėti santūriau, o ketvirtadienį pakartojo, kad emocingai reagavo į „Oskaro“ laureato, kurį laiko didžiu menininku, areštą.

R.Polanskis 1978-aisiais pabėgo iš Jungtinių Valstijų, prieš tai prisipažinęs dėl neteisėtų lytinių santykių su 13 metų mergaite. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius