Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos parlamentarai turėtų pritarti įstatymui, kuris draudžia mokėti už sekso paslaugas

Prancūzijos įstatymų leidėjai trečiadienį ruošiasi priimti prieštaringai vertinamą įstatymą, pagal kurį mokėjimas už lytinius santykius taptų nusikalstamas, ir prostitučių klientams už jį būtų numatytos iki 3,5 tūkst. eurų siekiančios baudos.
Prostitutės Prancūzijoje
Prostitutės Prancūzijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sekso paslaugų sektoriaus darbuotojai ketino surengti protestą prie parlamento, kuris trečiadienį paskutinį kartą nagrinėjo ruošiamo įstatymo projektą, turėsiantį įtakos mažiausiai 30 tūkst. Prancūzijos prostitučių, iš kurių keturi penktadaliai yra užsienietės.

Socialistų vyriausybės palaikomas įstatymo projektas parlamente buvo įstrigęs beveik pustrečių metų.

Sąvadavimas yra draudžiamas įstatymais visose Europos šalyse, tačiau Prancūzija taps tik penkta šalimi po Švedijos, Norvegijos, Islandijos ir Britanijos, kur baudžiami ir prostitučių klientus.

1999 metais Švedija tapo pirmąja pasaulyje šalimi, kuri siekdama sumažinti sekso paslaugų paklausą nusprendė bausti tuos, kurie jas perka.

Prancūzijoje draudimui mokėti už seksą daugiausia priešinasi dešinieji senatoriai. Įstatymas numatys 1,5 tūkst. eurų baudą pirmą kartą nusižengusiems, bet už pakartotinus nusižengimus ji išaugs iki 3,5 tūkst. eurų.

Po dviejų įstatymo projekto skaitymų abejuose parlamento rūmuose dabar paskutinį žodį turės tarti žemieji rūmai, kuriuose daugumą sudaro kairieji.

2013 metų spalį pateiktas pasiūlymas suskaldė Prancūzijos visuomenę. 343 visuomenės įžymybės paskelbė vadinamąjį „prezervatyvų manifestą“, kuriame pasisakė už teisę naudotis prostitučių paslaugomis.

Tarp manifestą pasirašiusiųjų buvo žinomų žurnalistų, rašytojų ir aktorių, kurie sakė esą pasipiktinę, kad yra vaizduojami kaip „iškrypėliai arba psichopatai“ ir sakė neleisiantys parlamentarams įstatymais normuoti „mūsų pačių aistrų ir malonumų“.

Socialistų atstovas ir šio projekto autorius Maudas Olivier yra tos nuomonės, kad prostitutes reikėtų laikyti „aukomis, o ne nusikaltėlėmis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius