Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos policija pradėjo neteisėtos migrantų stovyklos iškeldinimą

Prancūzijos riaušių policija antradienį atvyko iškeldinti mažiausiai 150 afganistaniečių vyrų ir berniukų iš Lamanšo sąsiaurio pakrantėje įrengtos neteisėtos migrantų stovyklos, vadinamos džiunglėmis.
Griaunamos neteisėtos migrantų stovyklos Kalė, Prancūzija
Griaunamos neteisėtos migrantų stovyklos Kalė, Prancūzijoje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Riaušių policija paryčiais užėmė pozicijas prie palapinių miestelio, įsikūrusio smėlėtuose krūmynuose netoli Kalė miesto. Kiti migrantai surengė protestą, laikydami plakatus, kurių užrašai Prancūzijos pareigūnus ragino suteikti prieglobstį ir apsaugą.

Keliolikai pirmųjų policininkų mėginant įžengti į stovyklą kelią pastojo gyvoji grandinė, kurią sudarė vienos žmogaus teisių organizacijos aktyvistai, skanduojantys „Sustabdykite deportaciją".

Policija pradėjo vieną po kito išvesti imigrantus. Šie ėjo nesipriešindami, o susirinkę protestuotojai garsiai piktinosi. Šį procesą stebėjo dešimtys žurnalistų.

Pastarąjį dešimtmetį tūkstančiai migrantų iš Afganistano, Irako ir kitų neramių šalių traukė į Kalė, tikėdamiesi įsėsti į keltą arba traukinį ir per Lamanšo sąsiaurį patekti į Didžiąją Britaniją.

Tačiau Vyriausybės pareigūnai sako, kad Kalė vadinamosios džiunglės tapo žmonių prekyba užsiimančių gaujų rojumi, o šios stovyklos apylinkėse vengia rodytis vietos gyventojai. Pasak pareigūnų, dėl higienos normų neatitinkančių sąlygų šioje stovykloje jau kelis mėnesius siaučia niežai.

Kalė „džiunglėse" gyventojų buvo labiausiai padaugėję birželį – tuomet stovykloje gyveno apie 700 žmonių, daugiausia afganistaniečių puštūnų. Humanitarinės pagalbos organizacijos sako, jog du trečdaliai migrantų išsiskirstė, kai Prancūzijos Vyriausybė nurodė balandį uždarysianti stovyklą.

Humanitarinės pagalbos organizacijos taip pat sakė, kad griežtos priemonės tik paskatins migrantus slapstytis, todėl jie taps dar labiau pažeidžiami žmonių pirklių ir nusikalstamų gaujų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius