Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 11 /18:04

Prancūzijos policija rado dalį iš viešbučio „Ritz“ pagrobtų brangenybių

Prancūzijos policija surado dalį ankstesnę dieną iš Paryžiuje esančio viešbučio „Ritz“ pagrobtų kelių milijonų eurų vertės brangenybių, tačiau pareigūnai tebeieško dviejų besislapstančių plėšikų, ketvirtadienį naujienų agentūrą AFP informavo vienas šaltinis iš policijos.
Garsus Paryžiaus viešbutis „Ritz“ buvo apiplėštas trečiadienio vakarą
Garsus Paryžiaus viešbutis „Ritz“ buvo apiplėštas trečiadienio vakarą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kirviais ir pistoletais ginkluoti penki vyrai trečiadienio popietę atvyko prie prabangaus viešbučio Paryžiaus Vandomo aikštėje, išdaužė langus pirmajame aukšte ir paspruko su brangenybėmis.

Trys įtariami gaujos nariai buvo sučiupti sprunkantys iš nusikaltimo vietos su daugiau kaip 4 mln. eurų vetės brangenybių ir laikrodžių prikimštais maišais, kai mėgino pabėgti tuo pačiu keliu kaip atėjo, bet atsidūrė prieš užrakintas duris.

„Akivaizdu, kad tokio tipo įstaigoje yra saugumo sistema ir signalizacija“, – nurodė policijos šaltinis.

Dalis pavogtų brangenybių buvo surasta pas sulaikytus įtariamuosius.

Dar daugiau brangenybių ir laikrodžių buvo aptikti krepšyje, kurį pametė vienas iš pabėgusių plėšikų, nurodė kitas teisėsaugos šaltinis, tačiau jis nenurodė, kokia buvo tų daiktų vertė.

Trys suimtieji, kuriems yra apie 30 metų, gyveno Senos-Sen-Deni departamente, į šiaurę nuo Paryžiaus. Pasak tyrimui artimo šaltinio, įtariamieji yra „gerai žinomi policijai dėl ginkluotų apiplėšimų, smurto ir pavogtų prekių supirkimo“.

Incidentas įvyko trečiadienį apie 16 val. 30 min. vietos (17 val. 30 min. Lietuvos) laiku, kai gatvėse buvo daugybė žmonių, grįžtančių namo po darbo.

Netrukus į nusikaltimo vietą atvyko grupė policininkų, patruliavusių gretimoje Vandomo aikštėje.

Aplink šią aikštę įsikūrę pasaulyje garsių prabangių juvelyrinių dirbinių ir laikrodžių gamintojų butikai jau ne kartą tapo plėšikų taikiniu.

Šiame rajone, kur taip pat įsikūrusi Prancūzijos teisingumo ministerija, 2014 metais buvo sugriežtintos saugumo priemonės po kelių įžūlių apiplėšimų. Ginkluoti plėšikai per juos pagrobė papuošalų, kurių vertė gali siekti nuo 420 tūkst. iki 2 mln. eurų.

Viešbutyje „Ritz“, kurį buvo pamėgusios tokios garsenybės kaip Coco Chanel ir Ernestas Hemingway, pirmojo aukšto vitrinose savo papuošalus eksponuoja keli pasaulyje garsūs prabangių juvelyrinių dirbinių gamintojai.

Viešbutis „Ritz“ pasaulio spaudos puslapiuose taip pat mirgėjo ir kaip vieta, kur savo paskutines gyvenimo valandas prieš tragišką žūtį automobilio avarijoje 1997 metų rugpjūtį praleido Velso princesė Diana.

Vida Press ir Scanpix nuotr. /Princesė Diana
Vida Press ir Scanpix nuotr. /Princesė Diana

Vienu prabangiausių pasaulio viešbučių laikomas Paryžiaus „Ritz“ savo duris vėl atvėrė 2016-aisiais – po beveik ketverius metus trukusios renovacijos ir didžiulio gaisro.

Policijos šaltinių teigimu, įtariamieji mūvėjo pirštines, veidus slėpė po balaklavomis bei buvo ginkluoti pistoletais ir kirviais.

Policijos šaltinių teigimu, įtariamieji mūvėjo pirštines, veidus slėpė po balaklavomis bei buvo ginkluoti pistoletais ir kirviais.

Kadangi nusikaltėlių planuotas pabėgimo maršrutas buvo užtvertas, keli plėšikai bandė pabėgti pro langą, o lauke jų laukė du bendrininkai.

Vienas iš jų paspruko automobiliu, o kitam pavyko pasišalinti iš nusikaltimo vietos motociklu. Vis dėlto šis vyras sprukdamas pametė krepšį su papuošalais.

Ketvirtadienį tyrimui artimas šaltinis nurodė, kad minėtas automobilis buvo aptiktas Uazos slėnio departamente, esančiame netoli Senos-Sen-Deni.

Viešbučio atstovai situaciją komentuoti atsisakė.

Turtai ir plėšikai

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Gerardas Collombas (Žerardas Kolomas) pagyrė policijos pareigūnus, staigiai sureagavusius į apiplėšimą ir suėmusius tris įtariamuosius. Jis sakė, kad tie pareigūnai „daro garbę mūsų policijos pajėgoms“.

Ginkluoti apiplėšimai Prancūzijoje, o ypač – jos sostinėje ir Prancūzijos Rivjeros kurortuose, yra gana dažni.

Bene didžiausio atgarsio pastaraisiais metais sulaukė 2016-ųjų spalį įvykdytas JAV televizijos realybės šou žvaigždės Kim Kardashian, atvykusios į Paryžių stebėti mados savaitės renginių, apiplėšimas.

Vida Press nuotr./Kim Kardashian
Vida Press nuotr./Kim Kardashian

Tąsyk penki vyrai, dalis kurių vilkėjo policininkų uniformas, įsiveržė į prabangius žvaigždės apartamentus, ją surišo ir uždarė vonios kambaryje, o patys paspruko su papuošalais už maždaug 9 mln. eurų.

Tarp pagrobtų brangenybių buvo ir dizainerės Lorraine Schwartz (Loren Švarc) sukurtas žiedas su 20 karatų deimantu, vertas maždaug 4 mln. eurų.

Vienas plėšikų, dviračiu sprukdamas iš įvykio vietos, pametė 30 tūkst. eurų vertės deimantais inkrustuotą kryželį. Jį po kelių valandų aptiko praeivis.

Iki šiol nepavyko aptikti daugiau jokių per tą apiplėšimą pagrobtų brangenybių.

2015 metais per kasmetinį kino festivalį į vieną iš „Cartier“ parduotuvių Prancūzijos Rivjeros kurorte Kanuose įsiveržė automatiniu pistoletu ginkluotas kaukėtas vyras. Jis įleido į parduotuvę du savo bendrininkus, ir jie pavogė laikrodžių ir papuošalų už 17,5 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius