Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos premjeras nežada sutikti su visais britų reikalavimais

Prancūzijos ministras pirmininkas Manuelis Vallsas ketvirtadienį perspėjo, jog būtų „labai blogas dalykas“, jei Didžioji Britanija pasitrauktų iš ES, tačiau pridūrė, kad negalima sutikti su britų reikalavimais bet kokia kaina.
Prancūzijos ministras pirmininkas Manuelis Vallsas
Prancūzijos ministras pirmininkas Manuelis Vallsas / „Scanpix“ nuotr.

Britanijos pasitraukimas „neabejotinai būtų blogas dalykas, labai blogas dalykas“, – sakė M.Vallsas žurnalistams Pasaulio ekonomikos forumo kuluaruose.

„Susitarimas reikalingas, bet ne bet kokia kaina“, – pridūrė jis.

M.Vallsas kalbėjo kelios valandos prieš tai, kai vaizdingame Šveicarijos kalnų kurorte savąją Britanijos vietos pasaulyje viziją išdėstys britų ministras pirmininkas Davidas Cameronas.

D.Cameronas tikisi, kad jam pavyks pasiekti susitarimą dėl persvarstytų Britanijos ryšių su Briuseliu per kitą mėnesį vyksiantį ES viršūnių susitikimą. Tada jis inicijuotų referendumą dėl šalies narystės, kurio kampanijos metu agituotų už pasilikimą 28 narių bloke.

Plebiscitas dėl britų pasilikimo ar pasitraukimo iš ES, kaip numatoma, turėtų įvykti iki 2017 metų pabaigos, tačiau apžvalgininkai neatmeta galimybės, kad jis gali būti surengtas dar šiais metais, jei vasario mėnesį Londonui pavyktų pasiekti norimą susitarimą.

Vis dėlto norėdama suderėti bet kokį susitarimą dėl reformų Britanija pirmiausia turi užsitikrinti Prancūzijos ir Vokietijos, kurios yra ES sprendžiamosios galios, palaikymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius