Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos prezidentas po kunigo nužudymo susitiks su popiežiumi

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande‘as trečiadienį Vatikane susitiks su popiežiumi Pranciškumi ir aptars džihadistų įvykdyto kunigo nužudymo padarinius, paskelbė prezidentūra.
Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (pirmas kairėje)
Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (pirmas kairėje) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šaltiniai prezidentūroje AFP sakė, kad susitikimas organizuojamas „po įvykių Sent Etjen diu Ruvrė“ – Prancūzijos šiaurėje esančiame mieste, kur du paaugliai, deklaravę ištikimybę „Islamo valstybei“, nužudė 85 metų kunigą Jacques‘ą Hamelį.

Taip pat manoma, kad jie aptars krikščionių padėtį Viduriniuosiuose Rytuose.

Vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as greičiausiai vyks kartu su F.Hollande'u, sakė Eliziejaus rūmų atstovas.

F.Hollande'as taip pat gali apsilankyti Šv. Liudviko Prancūzijos Karaliaus bažnyčioje Romos centre, kad pagerbtų terorizmo aukas.

Adelis Kermiche'as ir Abdel Malikas Petitjeanas liepos 26 dieną mišių metu įsiveržė į bažnyčią ir kelių maldininkų akivaizdoje perrėžė kunigui J.Hameliui gerklę. Abu užpuolikus nušovė policija.

Tai buvo pirmasis IS išpuolis prieš katalikų bažnyčią Vakaruose.

Liepos 14 dieną džihadistų užpuolikas nukreipė 19 tonų sunkvežimį į minią, šventusią Bastilijos paėmimo dieną Nicos pakrantėje ir nužudė 85 žmones, o dar 434 liko sužeisti.

F.Hollande'o trečiadienio vizitas į Romą bus antrasis jo, kaip Prancūzijos prezidento. Per pirmąjį vizitą 2014 metų sausį jis taip pat susitiko su Katalikų Bažnyčios lyderiu.

Socialistų partijos lyderio ir Šventojo Sosto santykiuose būta ir įtampos periodų, ypač po nepavykusio F.Hollande'o bandymo paskirti homoseksualų diplomatą ambasadoriumi Vatikane ir 2013 metų įstatymo priėmimo, kuriuo Prancūzijoje buvo įteisintos tos pačios lyties santuokos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius