Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos prezidentas po protestų atsitraukė dėl šeimos politikos

Prancūzijos socialistų vyriausybė pirmadienį atsisakė planų šiais metais peržiūrėti šeimos įstatymus – po konservatorių organizuotų didžiulių savaitgalio protestų prieš homoseksualiems asmenims palankias reformas, kurios, pasak jų, kenkia tradicinėms šeimoms.
Protestas prieš Prancūzijos prezidentą Francois Hollande'ą
Protestas prieš Prancūzijos prezidentą Francois Hollande'ą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vyriausybė pirmadienį bandė raminti protestuotojus, kurių Paryžiuje ir Lione sekmadienį buvo daugiau kaip 100 tūkst., ir sakė, kad naujuoju įstatymu nebūtų legalizuota pagalba lesbiečių poroms susilaukti vaikų ar surogatinė motinystė vaikų norintiems gėjams.

Tačiau socialistų parlamentarai laikėsi savo ir pareiškė, kad įtrauks į planuojamą įstatymo projektą šias reformas, tad vyriausybė paskelbė, kad prie šio įstatymo projekto, kuriuo taip pat būtų apibrėžtos patėvių ir pamočių antrose santuokose teisės, dar reikia padirbėti.

Vyriausybė šeimos reformų įstatymo projekto nepateiks iki metų pabaigos.

„Vyriausybė šeimos (politikos) reformų įstatymo projekto nepateiks iki metų pabaigos“, - paskelbė premjero biuras.

Sekmadienio demonstracijų dalyviai, kurių daugelis buvo katalikai ir tarp kurių taip pat buvo musulmonų, pasinaudojo neslopstančiu pasipiktinimu gėjų santuokų legalizavimu praėjusiais metais ir spaudė vyriausybę nežengti toliau – nelegalizuoti būdų padėti gėjams susilaukti savo vaikų.

Protestų lyderiai kaltina vyriausybę „šeimos fobija“ ir sako, jog vyriausybės patikinimai, kad šeimos įstatyme nebus minėtų reformų, yra melas. Pagal Prancūzijos įstatymus dabar galima mediciniškai padėti susilaukti vaikų tik susituokusioms poroms, turinčioms problemų dėl nevaisingumo.

Vyriausybės atsitraukimas rodo, kad, prezidento Francois Hollande'o populiarumui labai smukus, o municipalitetų rinkimams įvyksiant jau kitą mėnesį, vyriausybė nori išvengti tolesnių konfliktų su vis labiau nusiviliančiais centro dešinės rinkėjais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius