Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Prancūzijos prezidento apsaugininkas nufilmuotas mušantis protestuotoją

Vienas iš Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono apsaugos vadovų trečiadienį įsivėlė į politinės žalos galintį padaryti skandalą, kai buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame jis matomas mušantis protestuotoją.
Alexandre'as Benalla
Alexandre'as Benalla / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dienraščio „Le Monde“ paskelbame vaizdo įrašą matyti, kaip Alexandre'as Benalla, dėvėjęs riaušių policininko šalmą su antveidžiu, smogia rankomis ir kojomis jaunam vyrui per gegužės 1-ąją Paryžiaus centre vykusią demonstraciją.

A.Benalla, kuris nėra policininkas ir anksčiau yra dirbęs asmens sargybiniu, tą nedarbo dieną turėjo leidimą „stebėti policijos operacijas“ ne tarnybos metu, nurodė E.Macrono biuras.

VIDEO: Paviešintas skandalingas E.Macrono apsaugininko smurto proveržio vaizdo įrašas

Prezidentūra pridūrė, kad paviešinus informaciją apie šį incidentą A.Benalla buvo dviem savaitėms nušalintas nuo pareigų. Be to, jis nebebus atsakingas už valstybės vadovo kelionių saugumo organizavimą.

Paryžiaus prokuratūra ketvirtadienį pradėjo tyrimą dėl valstybės pareigūno įtariamo smurto apsimetant policininku, taip pat dėl neteisėto naudojimosi policijos skiriamaisiais ženklais.

A.Benalla buvo populiarus ir dažnai matomas E.Macrono rinkimų kampanijos veikėjas, paprastai nuolat lydėdavęs tuometį kandidatą. Prezidentūros darbuotoju jis tapo 2017 metų gegužę.

Opozicijos deputatai iškart iškėlė prielaidą, kad minėtą incidentą buvo stengiamasi nuslėpti. Jie kėlė klausimą, kodėl incidentas nebuvo perduotas policijai, kai apie jį buvo sužinota gegužę.

Socialistų partijos vadovas Olivier Faure'as skundėsi, kad laikomasi „dvejopų standartų“, nes A.Benalla nebuvo traktuojamas kaip paprastas Prancūzijos pilietis.

„Scanpix“ nuotr./Emmanuelis Macronas
„Scanpix“ nuotr./Emmanuelis Macronas

Prancūzijos kraštutinių kairiųjų partijos „La France Insoumise“ („Nepalaužtoji Prancūzija“) įstatymų leidėjas Alexis Corbiere sakė, kad A.Benalla „nusipelnė įkalinimo bausmės – bent jau lygtinės, taip pat labai griežtų sankcijų“.

Tačiau E.Macrono šalininkai tvirtina, kad A.Benallai skirta nuobauda – neapmokamas nušalinimas dviem savaitėms ir perkėlimas į administracinį darbą – yra pakankama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius