Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos radikalų bėdos: paskolas teikęs Rusijos bankas uždarytas

Prancūzijos ultradešiniųjų partijos „Nacionalinis Frontas“ banko sąskaita prieš prezidento rinkimus tuštėja, o lyderė Marine Le Pen neteko Rusijos banko paramos.
„Nacionalinio fronto“ lyderė Marine Le Pen
„Nacionalinio fronto“ lyderė Marine Le Pen / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Prancūzija

„Bloomberg“ pranešė, kad Rusijos centrinis bankas dar liepos mėnesį panaikino licenciją Pirmajam Čekijos Rusijos bankui. Skelbiama, kad bankas prisiėmė per daug rizikingų įsipareigojimų.

Per pirmuosius šių metų šešis mėnesius Rusijoje viso buvo uždaryti 44 bankai.

2014-aisiais Pirmasis Čekijos Rusijos bankas Marine Le Pen vadovaujamai Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų partijai paskolino 11 milijonų JAV dolerių. Tiesa, jie buvo pakankamai greitai išleisti, o dabar galimybės pasiskolinti Rusijoje nebeliko.

Tai pripažino ir „Nacionalinio Fronto“ iždininkas Wallerandas de Saint Justas. Kol kas partija nedeklaravo jokių stambių įnašų savo prezidento rinkimų kampanijos biudžete, o W.de Saint Justas teigė, kad pavienes dotacijas suteikė partijos rėmėjai.

Pirmojo Čekijos Rusijos banko uždarymas susilpnino M.Le Pen simpatijas Kremliui. Šio mėnesio pradžioje partijos lyderė, kartu su savo dukterėčia Marion Le Pen susitiko su „Vieningosios Rusijos“ atstovais. Kokie reikalai buvo aptariami susitikime – nėra skelbiama.

M.Le Pen trukdo ir tai, kad jos konkurentas rinkimuose, respublikonų partijos kandidatas Francois Fillonas taip pat simpatizuoja Vladimirui Putinui ir yra laikomas Kremliui palankiu kandidatu.

M.Le Pen trukdo ir tai, kad jos konkurentas rinkimuose, respublikonų partijos kandidatas Francois Fillonas taip pat simpatizuoja Vladimirui Putinui ir yra laikomas Kremliui palankiu kandidatu.

F.Fillonas pareiškė, kad Rusija yra „itin svarbus partneris“ ir pažadėjo, kad stengsis panaikinti sankcijas, kurios užklupo Kremlių dėl 2014 metų kovo mėnesį įvykdytos Krymo aneksijos.

Prancūzijos prezidento rinkimai vyks dviejų ratų sistema. Pirmasis turas bus surengtas balandžio, o jei per jį nė vienas kandidatas nesurinks daugiau nei pusės visų balsų, nugalėtojas paaiškės antrame ture gegužės 7 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius