Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos radikalų lyderė Marine Le Pen mokosi iš Vladimiro Putino

Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų politinio judėjimo „Nacionalinis Frontas“ lyderė Marine Le Pen savo asmeninį interneto tinklapį kūrė derindama prie Rusijos prezidento Vladimiro Putino. Šį faktą šeštadienį pripažino ir jos patarėjai, rašo politico.eu.
Marine Le Pen
Marine Le Pen / „Scanpix“/AP nuotr.

Rusijos prezidentas pagarsėjo visame pasaulyje, publikuodamas nuotraukas, kuriose pusnuogis jodinėja ant žirgo, vienišas žvejoja Sibiro laukinėje gamtoje ar glosto užmigdytą Amūro tigrą.

Vėliau jas pakeitė nuotraukos, kuriose V.Putinas matomas lankantis įvairias gamyklas ir stebintis daiktus ar darbo procesą. Panašiomis nuotraukomis pastaruoju metu ėmė dalintis ir Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų lyderė.

M.Le Pen padėjėjas Aurelienas Legrandas pripažino, kad savo įvaizdį sušvelninti norėjusi politikė ima pavyzdį iš V.Putino.

„Tai žvejojančio Putino nuotrauka, kuri užstrigo žmonėms atmintyje iki šiol“, – dėstė A.Legrandas. „Mes norėjome to paties pasiekti su Marine. Tiesa, mūsų tikslas šiek tiek kitoks. Norime pristatyti asmenybę, kurią jie jau mėgsta, bet dar nelabai pažįsta“, – pridūrė „Nacionalinio Fronto“ atstovas.

Buvęs kraštutinių kairiųjų atstovas A.Legrandas pripažino, kad M.Le Pen mielai sutiko idėją remtis V.Putino pavyzdžiui.

„Tik jokių nuotraukų, kuriose aš jodinėčiau ant meškos“, – M.Le Pen sarkastišką pastabą perpasakojo padėjėjas.

A.Legrando teigimu, toks V.Putino mėgdžiojimas tikrai nereiškia, kad Prancūzijos kraštutiniai dešinieji yra „Rusijos agentai“.

„Putinas turėjo šį tinklapį, jis buvo vienas nedaugelio pasaulio politikų, kurie paviešino savo pomėgius ir laisvalaikį ir tai buvo labai efektyvus sprendimas“, – apie Rusijos lyderio populiarumą kalbėjo jis.

Savo tinklaraštyje, pavadintame „Vilties užrašai“, M.Le Pen matoma vaikščiojanti paplūdimyje, šerianti gyvūnus ūkyje, glostanti kates namie.

Savo tinklaraštyje, pavadintame „Vilties užrašai“, M.Le Pen matoma vaikščiojanti paplūdimyje, šerianti gyvūnus ūkyje, glostanti kates namie. Tinklaraštyje publikuojamos ir jos istorijos, nesusijusios su politika ir aprašančios įvykius ūkyje.

„Tai nėra Putino tinklapio kopija“, – tikino A.Legrandas.

„Jame rodoma kita jos pusė. Paprasta prancūzė moteris, kuri lieka išjungus kameras ir atsipalaiduojant su draugais“, – pažymėjo padėjėjas.

M.Le Pen jau pradėjo savo prezidento rinkimų kampaniją ir ketina 2017 metais tapti šalies lydere. Jos padėjėjų sprendimu, politikė reklamose atsiriboja nuo prieštaringai vertinamos „Nacionalinio Fronto“ partijos ir dažniau pabrėžia bendrą Prancūzijos politinį kontekstą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius