Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos radikalų lyderė Marine Le Pen ragins britus palikti ES

Prancūzijos kraštutinės dešinės populistų „Nacionalinio fronto“ lyderė Marine Le Pen vyks į Didžiąją Britaniją agituoti už išstojimą iš Europos Sąjungos, skelbia britų žiniasklaida.
„Nacionalinio fronto“ lyderė Marine Le Pen
„Nacionalinio fronto“ lyderė Marine Le Pen / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Tiesa, Prancūzijos politikės vizitas neturėtų pradžiuginti Brexito rėmėjų pačioje Didžiojoje Britanijoje. Ji ketina keliauti po šalį su kolege iš britų populistų UKIP partijos, Europos Parlamento nare Janice Atkinson.

Ekspertų teigimu, Marine Le Pen Brexit mato kaip galimybę sumažinti Europos Sąjungos politinę galią ir pradėti skilimo procesą. „Nacionalinis frontas“ yra vienintelė politinė jėga atvirai kalbanti ir apie galimą Prancūzijos išstojimą iš sąjungos.

„Britanijos pasitraukimas įrodytų, kad galima gyventi ir be Europos Sąjungos. Arba mes esame laisvi, arba ne“, – kalbėjo M.Le Pen.

M.Atkinson, lydėsianti M.Le Pen agitacinėje kelionėje, kol kas labiausiai pagarsėjo tuo, kad buvo išmesta iš UKIP partijos po jos komandos bandymo klastoti EP išlaidų duomenis ir pasisavinti dalį pinigų.

UKIP lyderis Nigelas Farage'as pastaruoju metu baigė flirtą su prancūzų populistais, o neseniai pareiškė nusivylęs M.Le Pen politika, kurią įvardino kaip „antisemitinę“ ir „rasistinę“.

Sunkiai anglų kalba bendraujanti M.Le Pen tikriausiai nesulauks britų dėmesio, tačiau ši kelionė padės jai sustiprinti įvaizdį savo rėmėjų Prancūzijoje akyse.

Sunkiai anglų kalba bendraujanti M.Le Pen tikriausiai nesulauks britų dėmesio, tačiau ši kelionė padės jai sustiprinti įvaizdį savo rėmėjų Prancūzijoje akyse.

Prancūzijos centro dešiniųjų dienraščio „Le Figaro“ apklausa rodo, kad dauguma europiečių nepalaiko Brexit idėjos. Net Prancūzijoje, skeptiškai žvelgiančioje į britų reikalavimus, Didžiosios Britanijos pasitraukimo idėja vis dar nėra populiaresnė nei ES dabartinės sudėties išsaugojimas.

Entuziastingiausiai Brexito idėjai oponuoja Lenkija, turinti nemažą Didžiojoje Britanijoje gyvenančių emigrantų diasporą. Panašiai palankiai į britų narystės tęsimą žvelgia ir vokiečiai bei ispanai.

Daugiausiai skeptikų kol kas tik pačioje Didžiojoje Britanijoje, kur 38 proc. palaiko narystės išsaugojimą, 34 proc. – Brexit idėją, o 28 proc. vis dar nėra apsisprendę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius