-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 07 /13:18

Prancūzijos slidinėjimo trasą užgriuvo sniego lavina: aukų išvengta

Populiariame Tinio slidinėjimo kurorte Prancūzijos Alpėse antradienį ant slidinėjimo trasos, kurioje buvo nemažai žmonių, užgriuvo sniego lavina, pranešė policija. Skelbta, kad po sniegu yra iki 30 žmonių, o mažiausiai 4 jų žuvo. Tiesa, netrukus patikslinta, kad aukų išvengta.
Spėjama, kad po sniegu atsidūrė iki 30 žmonių
Tinio kurorto trasą užgriuvo sniego lavina / „Twitter“ nuotr.

„Pasak liudininkų, po lavina atsidūrė daug žmonių“, – naujienų agentūrai AFP sakė regiono policijos atstovas. Tačiau vėliau tokia informacija nepasitvirtino.

Gelbėjimo operacijoms iš pradžių kliudė prastas oras – į trasą neįmanoma pasiųsti sraigtasparnių, ją reikia pasiekti pėsčiomis.

Tačiau į įvykio vietą atskubėję gelbėtojai netrukus nustatė, kad griūtis nepareikalavo žmonių gyvybių. Esą lavina slinko ne tiesiai žemyn – tai būtų buvę pražūtinga, o į šoną. Gelbėjimo operacija paskelbta baigta.

„Twitter“ nuotr./Spėjama, kad po sniegu atsidūrė iki 30 žmonių
„Twitter“ nuotr./Tinio kurorto trasą užgriuvo sniego lavina

Anksčiau buvo skelbiama, kad sniego lavina užgriuvo dvi atskiras slidininkų grupes mėlynojoje trasoje.

Pranešama, kad Tinyje lavinų pavojus pastarosiomis savaitėmis buvo vertinamas keturiais iš penkių balų. Ši skalė paprastai naudojama vertinti tik šlaitams su nepažymėtomis trasomis arba šlaitams, ant kurių slidinėti draudžiama.

Kai griūties rizika pasiekia penkis balus, visos trasos uždaromos. Tiesa, visas kurortas jau dabar uždarytas slidininkams.

Vasarį keli snieglentininkai žuvo, kai lavina užgriuvo nenaudojamą trasos dalį Tinyje.

Liudininkų teigimu, mėlynojoje – Karlino – trasoje prieš ją užgriūnant lavinai buvo daug žmonių. Iš dalies ir dėl to, kad ši trasa Tinyje laikoma viena lengviausių.

Įvykio vietoje esantis žurnalistas teigė, kad Tinyje jau kelias dienas gausiai snigo. Kalnų gidai net sprogmenų pagalba sukėlė kelias prevencines lavinas – kad sumažintų didesnės griūties riziką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius