Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos teismas atmetė skundą dėl jachtos, siejamos su V.Putino sąjungininku, arešto

Prancūzijos teismas trečiadienį atmetė vienos ofšorinės kontroliuojančiosios bendrovės pateiktą skundą dėl teisėsaugos sprendimo areštuoti superjachtą, siejamą su artimu Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininku.
Jachta „Amore Vero“
Jachta „Amore Vero“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Superjachta „Amore Vero“, pasak prancūzų pareigūnų, priklausanti su Rusijos valstybinės naftos bendrovės „Rosneft“ vadovu Igoriu Sečinu susijusiai bendrovei, Prancūzijoje buvo areštuota kovo pradžioje.

Tokių veiksmų tuomet buvo imtasi įgyvendinant Europos Sąjungos (ES) sankcijas, kurios rusų oligarchams buvo paskelbtos dėl vasario 24 dieną prasidėjusios Maskvos invazijos į Ukrainą.

Maždaug 86 metrų ilgio laivas laikomas netoli Marselio esančiame La Sjota uoste, kur jis buvo remontuojamas. Superjachtoje, kurios vertė, apytikriais vertinimais, viršija 100 mln. eurų, įrengtas baseinas, transformuojamas į sraigtasparnių nusileidimo aikštelę.

Jungtinės Karalystės Mergelių salose įsikūrusi bendrovė „Kazimo Trade and Invest Limited“, prisistatanti kaip „Amore Vero“ savininkė, liepą paprašė Marselio teismo nurodyti paleisti laivą.

Bendrovė savo skunde laivo areštą pavadino „nepagrįstu“ ir tvirtino, kad superjachta priklauso jai, o ne tam tikram „sankcionuotam asmeniui“.

Skundą išnagrinėjęs teisėjas savo nutartyje pareiškė esąs „neteisnus“ spręsti dėl šio arešto atšaukimo, o kompanijai nurodė kreiptis į administracinį teismą. Su šiuo teismo dokumentu susipažino naujienų agentūra AFP.

Vis tik teisėjas pridūrė, kad „muitinės pareigūnų surinkta informacija leido nustatyti, kad jei bendrovė „Kazimo Trade and Invest Limited“ buvo užregistruota kaip atitinkamo laivo savininkė ir komercinė operatorė... ponas Igoris Sečinas savo ruožtu buvo užregistruotas kaip šios bendrovės ekonominės naudos gavėjas“.

Pasak Prancūzijos teisėsaugos, pareigūnams ruošiantis areštuoti laivą, įgula rengėsi skubiai išplaukti iš Pietų Prancūzijos uosto, nors jame vykdyti remonto darbai dar nebuvo užbaigti.

Buvęs vicepremjeras I. Sečinas, kaip ir V.Putinas, yra kilęs iš Sankt Peterburgo. Manoma, kad šis oligarchas priklauso artimiausiai Rusijos prezidento vidaus aplinkai, o jo įtaka, kaip kalbama, neapsiriboja vien vadovavimu energetikos milžinei „Rosneft“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius