Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pusnuogės „Femen“ aktyvistės – išteisintos

Prancūzijos teismas trečiadienį išteisino devynias feministinio judėjimo „Femen“ nares, kurios buvo teisiamos dėl to, kad iki pusės nuogos Paryžiaus Dievo Motinos katedroje šventė popiežiaus Benedikto XVI atsistatydinimą.
„Femen“ aktyvistės Paryžiuje
„Femen“ aktyvistės Paryžiuje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tuo tarpu trims apsaugininkams buvo skirtos lygtinės 300-1 000 eurų baudos už šiurkštų elgesį su trimis aktyvistėmis, 2013 metų vasarį varant jas iš garsiosios katedros.

„Femen“ aktyvistės pernai vasario 12 dieną atėjo į šią gotikinę katedrą apsivilkusios ilgus apsiaustus, kuriuos viduje nusimetė. Jos įsitaisė ant trijų varpų, kurie buvo eksponuojami katedros 850-ųjų metinių proga, pagrindo.

Apnuoginusios krūtis jos apstulbusių lankytojų akivaizdoje pagaliais daužė varpus ir šaukė: „Popiežiaus nebėra!“, „Nebėra homofobo“ir „Viso, Benediktai!“.

Aktyvistės buvo kaltinamos vieno varpo apgadinimu, bet „Femen“ tai neigė ir sakė, kad aktyvistės savo pagalius buvo apsukusios veltiniu.

Paryžiaus teismas nusprendė, jog nepakanka įrodymų, kad žalą varpui padarė aktyvistės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius