Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos ultradešiniųjų patriarchas buvo suspenduotas savo partijos

Prancūzijos ultradešiniųjų Nacionalinis frontas (FN) pirmadienį suspendavo savo įkūrėją Jeaną-Marie Le Peną dėl virtinės prieštaringų jo pasisakymų.
 Jeanas-Marie Le Penas su savo dukterim Marine
Jeanas-Marie Le Penas su savo dukterim Marine / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Prancūzija

Drausminių priemonių prieš partijos patriarchą buvo imtasi aštrėjant jo konfliktui su dukra Marine Le Pen, kuri yra dabartinė FN lyderė.

Partijos vadovybės drausmės komiteto posėdis buvo sušauktas po to, kai 86 metų J.-M.Le Penas pakartojo savo anksčiau išsakytą poziciją, kad nacių dujų kameros yra „tik istorijos detalės“, ir pareiškė, jog nori ginti „baltąjį pasaulį“.

Per tris mėnesius bus sušauktas specialus FN narių susirinkimas, kuriame bus sprendžiama, ar atimti iš J.-M.Le Peno partijos garbės pirmininko titulą, rašoma FN išplatintame pareiškime.

Įtūžęs partijos įkūrėjas jo suspendavimą pavadino „kriminaliniu aktu“ ir sakė, jog nori išsižadėti savo dukters, kuriai liepė „atsisakyti savo vardo“.

J.-M.Le Penas įspėjo FN pareigūnus, kad jis pasirengęs „bet kokiomis priemonėmis“ kovoti su šiuo partijos sprendimu.

Kraštutinių dešiniųjų patriarchas pirmadienį pasirodė FN būstinėje Nantero mieste, esančiame į vakarus nuo Paryžiaus, kur buvo surengtas partijos susitikimas, skirtas aptarti artėjančius regioninius rinkimus.

Tačiau J.-M.Le Penas atsisakė dalyvauti FN drausmės komiteto posėdyje, kurį sušaukė jo dukra, partijos vairą perėmusi 2011 metais.

J.-M.Le Penas pareiškė, kad šis posėdis „pažeidžia mano orumą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius