-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos vadovas E.Macronas ragina stipriau susitelkti į klimato kaitą

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas antradienį paragino imtis ryžtingesnių veiksmų kovojant su klimato kaita.
Emmanuelis Macronas
Prancūzijos vadovas E.Macronas ragina stipriau susitelkti į klimato kaitą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiuos komentarus prezidentas per Prancūzijos sostinėje vykstantį pasaulio lyderių susitikimą, surengtą praėjus lygiai dvejiems metus nuo Paryžiaus sutarties pasirašymo.

2015 metais priimtame ir 195 pasirašytame dokumente skelbiama, jog bus dedamos pastangos, kad pasaulio klimatas atšiltų ne daugiau kaip dviem laipsniais Celsijaus, palyginus su laikotarpiu iki pramonės revoliucijos

„Esame labai toli nuo Paryžiaus sutarties tikslo – apriboti temperatūros didėjimą iki dviejų laipsnių ribos – įgyvendinimo“, – sakė jis dienraščiui „Le Monde“.

„Jeigu stipriau nesusitelksime į klimato kaitą, mūsų siekiamas gamybos ir vystymosi supurtymas neįvyks,“ – įspėjo E.Macronas.

Pasaulio lyderiai antradienį susitiko Prancūzijos sostinėje aptarti trilijonų dolerių vertės investicijų į švariąją energetiką, reikalingų, kad būtų įgyvendinti klimato susitarimo uždaviniai.

Susitikimą aptemdė JAV prezidento Donaldo Trumpo birželio mėnesį paskelbtas sprendimas pasitraukti iš sutarties, dėl kurios beveik 200 šalių derėjosi ilgiau nei du dešimtmečius.

JAV televizijos CBS pirmadienį transliuotame interviu E. Macronas priminė D. Trumpui, kad jis yra atsakingas prieš istoriją dėl sprendimo išvesti Ameriką iš Paryžiaus sutarties.

„Esu įsitikinęs, kad mano draugas prezidentas Trumpas persigalvos per ateinančius mėnesius ar metus“, – pridūrė E. Macronas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius