-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos žvejai kaltina „Greenpeace“ aktyvistus smurtu

Prancūzijos žvejybos priežiūros valdyba šeštadienį apkaltino žaliųjų organizacijos "Greenpeace" aktyvistus užpuolus tunų žvejus Viduržemio jūroje.
Protestas turkijoje
„Greenpeace“ aktyvistai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tuo tarpu „Greenpeace“ pareiškė, kad vienas iš jų aktyvistų buvo pervertas žeberklu.

Skandalas kilo, kai „Greenpeace“ paskelbė, kad jos savanoriai penktadienį per „nesmurtinę“ akciją mėgino išlaisvinti tunus iš komercinės žvejybos tinklo ir kad prancūzų žvejai peršovė harpūnu koją vienam britų aktyvistui.

Prancūzijos žvejus užpuolė šalmus užsidėję „Greenpeace“ aktyvistai, pasiruošę smurto operacijai ir ją vykdę – sunaikinę darbo įrankį“, – sakoma Prancūzijos nacionalinio jūros žuvų išteklių komiteto pranešime.

„Mėginusi įtikinti, jog būtina paprastuosius tunus paskelbti nykstančia rūšimi, remdamasi klaidingai interpretuojamais moksliniais faktais apie šių žuvų ištekliu, („Greenpeace“) dabar mano turinti teisę puldinėti žvejus jūroje“, – pridūrė agentūra.

Institucija taip pat nurodė, kad „Greenpeace“ minimas „harpūnas“ iš tikrųjų tebuvo laivo kobinys.

„Greenpeace“ penktadienio vakarą pranešė, kad sužeistas Didžiosios Britanijos pilietis Frankas Hustonas buvo nugabentas į ligoninę Maltoje, kur jam buvo atlikta operacija.

„Jo gyvybei pavojus negresia, tačiau būklė rimta“, – sakė „Greenpeace“ Prancūzijos skyriaus atstovė Isabelle Philippe.

Žaliųjų organizacija nurodė, kad Viduržemio jūroje patruliuoja du jos laivai – „Rainbow Warrior“ ir „Arctic Sunrise“, persekiojantys žvejybos laivus per trumpą tunų žvejybos sezoną.

Dėl intensyvios žvejybos tunų ištekliai Viduržemio jūroje ir Atlanto vandenyno rytuose, kur šios žuvys atplaukia neršti, sumažėjo iki 80 procentų.

Anksčiau šiais metais Europos Sąjunga ir JAV pasisakė už tarptautinį draudimą prekiauti tuose vandenyse sugautais tunais, tačiau dėl sėkmingo Japonijos lobizmo šis pasiūlymas buvo atmestas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius