Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzų buriuotoją A.Le Cleac'hą, kurio jachta apvirto Atlante, išgelbėjo žvejai

Prancūzijos buriuotojas Armelis Le Cleac'has trečiadienį buvo išgelbėtas vieno žvejybos laivo, praėjus devynioms valandoms po to, kai per lenktynes „Route du Rhum“ jo jachta apvirto Atlanto vandenyne.
Buriuotojai
Buriuotojai/Asociatyvinė nuotr. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

A.Le Cleac'has, kuris laimėjo vėliausias „Vendee Globe“ lenktynes aplink pasaulį vienviete jachta, antradienį kovodamas su penkių metrų aukščio bangomis ir smarkiu vėju plaukė netoli Azorų salų. Tuo metu jo trimaraną „Banque Populaire IX“ ištiko problemos.

„Apie vidurdienį Prancūzijos laiku lūžo jo „Maxi Banque Populaire IX“ bimsas – dėl to jis apsivertė, o Armelis Le Cleac'has įjungė savo avarinį švyturį“, – sakoma buriuotojo komandos pranešime.

„Žvejybos laivas pasiekė tą akvatoriją (antradienio) pavakare, ir Armelis buvo išgelbėtas apie 9 val. 30 min. (Prancūzijos laiku)", – pridūrė komanda.

Laukdamas pagalbos 41-erių sportininkas negalėjo palikti jachtos pagrindinio korpuso, jam teko dėvėti apsauginį kostiumą.

Išgelbėję A. Le Cleac'hą, žvejai išplaukė į Ispaniją.

Jis yra vienas iš keturių varžovų, jau iškritusių iš šešių greičiausių vienviečių jachtų grupės „Ultim“. Per šias lenktynes vienvietėmis jachtomis iš Prancūzijos vakarinio uosto Sen Malo per Atlanto vandenyną plaukiama į į Puant a Pitro miestą Gvadelupos salyne.

Kiti keturi prancūzai – Sebastienas Josse'as, plaukiantis jachta „Edmond de Rothschild“, Thomas Coville'is su „Sobedo“, Romainas Pilliard'as su „Remade - Use it Again!“ – taip pat susidūrė su sunkumais ir buvo priversti sustoti Ispanijos uoste La Korunjoje.

Taigi, dabar „Ultim“ grupėje lenktyniauja tik Francois Gabart'as su „Macif“ ir Francis Joyonas su „Idec Sport“. Plaukdami link Gvadelupos jiedu mėgina viršyti Loicko Peyrono, pasiekusio šį salyną per septynias dienas ir 15 valandų, rekordą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius