-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prancūzų centro dešinieji renka kandidatą į prezidentus, manoma, kad laimės F.Fillonas

Milijonai prancūzų sekmadienį eis į savo rinkimų apylinkes rinkti centro dešiniosios Respublikonų partijos kandidatą į šalies prezidento postą. Manoma, kad nugalės ir taps favoritu kitais metais vyksiančiuose prezidento rinkimuose buvęs ministras pirmininkas Francois Fillonas.
Pirminiai rinkimai Prancūzijoje
Pirminiai rinkimai Prancūzijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Respublikonai pirmą kartą savo istorijoje rengia JAV stiliaus pirminius rinkimus, kurie atspindi kovą tarp socialiai konservatyvaus bet ekonomikoje „radikalaus“ 62-ejų F.Fillono ir nuosaikesnio devyniais metais vyresnio Alaino Juppe, kuris taip yra buvęs premjeras.

Per pirmąjį rinkių ratą lapkričio 20 d. F.Fillonas pelnė 44,1 proc. balsų, A.Juppe – 28,6 proc., Nicolas Sarkozy – 20,7 proc. Antrojo rato prireikė, nes kandidatui reikia surinkti absoliučią daugumą balsų.

Visi Prancūzijos piliečiai, vyresni nei 18 metų, nesvarbu ar yra Respublikonų partijos nariai, ar ne, gali balsuoti pirminiuose rinkimuose, sumokėję 2 eurų mokestį ir pasižadėję laikytis „respublikoniškų dešiniųjų ir centro vertybių“.

Balsuoti galima 10 228 rinkimų apylinkėse nuo 8 val. ryto (9 val. Lietuvos laiku) iki 19 val. (20 val.) vakaro visoje šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius