-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prancūzų komikui antisemitui Dieudonne'ui neleidžiama įvažiuoti į Didžiąją Britaniją

Prieštaringai vertinamam prancūzų komikui Dieudonne'ui M'Balai M'Balai uždrausta įvažiuoti į Didžiąją Britaniją, kur jis ketino atvykti palaikyti jo garsųjį „frikadelės“ (quenelle) gestą pakartojusio Nicolas Anelka.
Dieudonne'o pasirodymo skelbimas
Dieudonne'o pasirodymo skelbimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Galime patvirtinti, kad ponui Dieudonne'ui taikomas įsakymas neįsileisti“, – sakoma Didžiosios Britanijos Vidaus reikalų ministerijos atstovės pareiškime.

„Vidaus reikalų sekretorė sieks neįsileisti asmens į Jungtinę Karalystę, jeigu nutars, kad tam yra viešosios politikos arba viešojo saugumo priežasčių“, – nurodoma pranešime.

Didžiosios Britanijos žiniasklaida praėjusią savaitę pranešė, kad Dieudonne'as planavo savo pasirodymą Britanijoje ir po jo ketino surengti spaudos konferenciją savo bičiuliui Anglijoje žaidžiančiam prancūzų futbolininkui N.Anelkai palaikyti.

Antisemitizmo kurstymu kaltinamam Dieudonne'ui Prancūzijoje pateikta virtinė kaltinimų dėl neapykantos kurstymo ar su tuo susijusių nusižengimų.

Antisemitizmo kurstymu kaltinamam Dieudonne'ui Prancūzijoje pateikta virtinė kaltinimų dėl neapykantos kurstymo ar su tuo susijusių nusižengimų.

N.Anelka sulaukė aukščiausios Anglijos sporto institucijos Futbolo asociacijos kaltinimų po to, kai per vienas iš rungtynių po įvarčio pakartojo Dieudonne'o išgarsintą gestą, kuris primena nacių pasisveikinimą ir kurį daugelis vadina antisemitiniu.

N.Anelka tokius kaltinimus neigia ir sako, kad gestas nėra nei antisemitinis, nei rasistinis.

Dieudonne kelis kartus jau mokėjo baudas už šmeižtą, įžeidinėjimus, neapykantos kurstymą ir diskriminaciją.

Holokausto minėjimą jis yra pavadinęs „memorialine pornografija“, be to komikas bičiuliaujasi su dešiniųjų radikalų lyderiais, tokiais kaip Jeanas-Marie Le Penas.

Dieudonne'as viešai smerkia, anot jo, „sionistų dominavimą“ Vakarų visuomenėse ir perdėtą Holokausto siaubų išryškinimą, užmiršus tokius dalykus kaip vergovė arba rasizmas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius