-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prancūzų „žmogaus voro“ kopimas į dangoraižį paralyžiavo Londono Sitį

Be jokios įrangos į aukštus statinius kopiantis prancūzas Alainas Robertas ketvirtadienį sutrikdė darbą dalyje Londono finansų centro, ėmęsis ropštis ant 46 aukštų dangoraižio „Heron Tower“, aukščiausio to rajono pastato.
Alainas Robertas
Alainas Robertas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

56 metų vyras, pramintas „prancūzų žmogumi voru“, ant 230 metrų aukščio pastato viršaus užkopė maždaug per valandą ir buvo sulaikytas policijos.

Tuo metu aplinkinėse gatvėse susidarė didelės eismo spūstys, smalsiems žiūrovams stebeilijantis iš apačios.

„Tai yra tai, ką man patinka daryti“, – prieš savo žygį A.Robertas sakė būreliui žurnalistų netoliese esančiame viešbutyje.

„Gana didelę savo gyvenimo dalį skyriau kopimui į kalnus, kopimui į uolas, o dabar – į pastatus, bet visada tai dariau „laisvu kopimu“, tai yra, nenaudodamas jokios apsaugos įrangos“, – sakė jis.

Šis originalus drąsuolis be lynų ar kitų apsauginių priemonių yra įveikęs daugiau nei 100 pastatų. Jam priklauso „į daugiausiai pastatų savarankiškai įkopusio“ žmogaus titulas Guinesso (Gineso) pasaulio rekordų knygoje.

Prieš ketvirtadienio kopimą A.Robert'as prisipažino, kad „labai nervinasi“, tačiau tokia būsena jam yra įprasta.

„Kai pradedu lipti, tada jau viskas gerai, nes žinau, kad privalau būti visas susitelkęs, – paaiškino jis. – Bet kol kas truputį neramu.“

Visada suimamas

Savo žygį nuo pietinio pastato fasado Bišopgeito gatvės pusėje pietų metu pradėjęs prancūzas sutraukė daugybę mobiliaisiais telefonais jį filmuojančių žiūrovų.

Po kelių minučių atvykusi policija blokavo aplinkines gatves, dėl to netrukus Londono Sitį sukaustė spūstys.

Įkopęs į pastato viršūnę A.Robert'as pergalingai iškėlė į orą rankas, o paskui dingo jį stebėjusiems žiūrovams iš akių.

Policijos pareigūnai nedelsdami jį sulaikė.

„Patvirtiname, kad sulaikėme 56 metų vyrą dėl viešosios tvarkos sutrikdymo. Šiuo metu jis yra policijos areštinėje. Prieš pradėdamas triuką jis sakė, kad „tikrai tikėjosi“ būti sulaikytas. Taip jau buvo per kitus šešis kopimus Britanijos sostinėje“, – sakoma Londono policijos „Twitter“ žinutėje.

„Jie visada mane suima, – žurnalistams anksčiau sakė A.Robert'as. – 1995-aisiais jie būdavo malonūs, o paskui, po Rugsėjo 11-osios išpuolių, viskas pasidarė sunkiau.“

Anksčiau apie šį incidentą Londono policija informavo per „Twitter“ ir gyventojams taip pat rekomendavo „vengti šio rajono, jei yra tokia galimybė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius