Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 25 /2018 02 26

Jungtinėje Karalystėje Lesterio mieste po sprogimo sugriuvo dviejų aukštų namas, yra aukų

Jungtinėje Karalystėje pagalbos tarnybos maždaug 19 val. vietos (21 val. – Lietuvos) laiku sulaukė pranešimų iš vietos gyventojų apie išgirstą smarkų sprogimą Hinklio kelyje, praneša „The Guardian“. Paaiškėjo, kad sugriuvo dviejų aukštų pastatas, kuriame buvo įsikūrusi parduotuvė. Ryte pranešta apie mažiausiai 4 aukas.
Jungtinėje Karalystėje Lesterio mieste sprogo dviejų aukštų pastatas
Jungtinėje Karalystėje Lesterio mieste sprogo dviejų aukštų pastatas / „Scanpix“ nuotr.

Į įvykio vietą buvo išsiųsti šeši ugniagesių automobiliai, taip pat medikai ir policija.

„Reaguojame į didelio masto incidentą ties Hinklio keliu, įvykio vietoje šiuo metu dirba visos pagalbos tarnybos. Eismas ties įvykio vieta uždarytas“, – savo „Twitter“ paskyroje pranešė Lesterio policija.

Pastatas degė atvira liepsna

Pagalbos tarnyboms atvykus į įvykio vietą, pastatas degė atvira liepsna. BBC pranešė, kad sprogimas įvyko dviejų aukštų gyvenamajame pastate, kurio pirmajame aukšte buvo įsikūrusi lenkams priklausiusi parduotuvė.

VIDEO: Jungtinėje Karalystėje po sprogimo sugriuvo dviejų aukštų namas

BBC žurnalistas Johnas Alexanderis iš įvykio vietos pranešė, kad po sprogimo gatvėje buvo daug pastato nuolaužų, tvyrojo dūmai.

Lesteršyro policija nurodė, kad iš aplinkinių pastatų buvo evakuoti žmonės, jie laikinai nuvežti į artimiausią policijos nuovadą.

Policijos atstovės teigimu, nėra jokių požymių, kad tai galėjo būti teroro aktas.

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Pranešama apie 4 žuvusiuosius

08:59

Lesterio policija ankstų pirmadienio rytą patvirtino, kad mažiausiai 4 asmenys per sprogimą ir tuomet kilusį gaisrą žuvo. Policijos operacija tęsiasi: tikimasi išsiaiškinti sprogimo priežastis, neatmetama, kad bus aptikta daugiau aukų.

„Šiuo metu patvirtintas keturių žmonių žūties faktas, dar keturi žmonės gydomi ligoninėje. Vienas sužeistųjų patyrė rimtų sužalojimų“, – rašoma Lesteršyro policijos pranešime apie sekmadienį vakare nugriaudėjusį sprogimą.

Pasak pareigūnų, nėra jokių ženklų, kad šis sprogimas susijęs su terorizmu, bet jo priežastis dar nenustatyta.

Policijos vyresnysis inspektorius Shane'as O'Neillas perspėjo, kad aukų dar gali padaugėti.

„Manome, kad dar gali būti žmonių, kurie dar nebuvo rasti. Gelbėjimo pastangos bus tęsiamos, siekiant surasti bet kokias tolesnes aukas“, – aiškino jis.

Ligoninėje – 6 asmenys

01:25

Naujausiais duomenimis remdamasis BBC praneša, kad į ligoninę šiuo metu išvežti šeši asmenys. Dviejų iš jų būklė yra kritinė, o kiti keturi yra nesmarkiai sužeisti.

„Pastatas visiškai sugriuvo“

01:05

Vietos žurnalistė Laura Scigliano, taip pat buvusi įvykio vietoje, „Sky News“ sakė: „Aplinkui tvyro daug dūmų, juos net gali justi gerklėje. Dabar nesimato jokių liepsnų, tik dūmai. Kalbėjau su moterimi, kuri girdėjo, kaip ji sakė, didžiulį sprogimą. Vienas vyras sakė, kad jam pasirodė, lyg būtų sprogusi bomba. Pastatui padaryta didžiulė žala, jis visiškai sugriuvo“.

L.Scigliano pridūrė, kad gatvė, šalia kurios įvyko sprogimas, yra viena pagrindinių, vedančių į miestą, tad dienos metu čia būna didelis eismas.

Gyventojai puolė į pagalbą

00:24

69 metų Anthony Clarke'as, gyvenantis kaimynystėje, leidiniui „The Sun Online“ pasakojo, kaip jis pats ugniagesiams padėjo iš liepsnojančių griuvėsių krūvos ištraukti nukentėjusį žmogų.

„Grįžęs namo nuėjau persirengti ir tuomet įvyko sprogimas. Iškart išbėgau į lauką pasižiūrėti, kas nutiko. Pamačiau gatvėje besimėtančias nuolaužas ir ant žemės gulintį nukentėjusį žmogų. Jam ant krūtinės buvo užkritusi metalinė sija, tad kartu su dar vienu vyru policijos pareigūnui padėjome ją nukelti.

Nukentėjusįjį nutempėme toliau nuo gaisro, baimindamiesi, kad neįvyktų dar vienas sprogimas. Tada policija paprašė atsitraukti“, – sakė A.Clarke'as.

 

Liudininkė: sprogimas buvo labai stiprus

00:00

Maždaug už 500 metrų nuo sprogimo vietos gyvenanti Kat Pattinson „Sky News“ pasakojo, kad sprogimas buvo labai stiprus. 

„Buvome neseniai grįžę namo, kai išgirdome sprogimą, jis buvo toks stiprus, kad net mūsų namo sienos suvirpėjo. Įvykio vietoje matėsi daug pagalbos tarnybų, iš pastato veržėsi dūmai. Atrodo, ten stovėjusio pastato, jau nebėra.

Liudininkė sakė, kad sprogusio pastato pirmajame aukšte buvo įsikūrusi parduotuvė, o virš jos esančiuose aukštuose buvo gyvenamieji butai.

Į ligoninę išvežti keturi asmenys

23:34

„Sky News“ praneša, kad per incidentą sužeisti keturi asmenys. Jie pristatyti į ligoninę. Jų būklė kritinė. Lesteršyro policija pranešė, kad iš aplinkinių pastatų evakuoti žmonės, jie laikinai nuvežti į artimiausią policijos nuovadą. Dėl saugumo teritorijoje atjungta elektra. Policijos atstovės teigimu, nėra jokių požymių, kad tai galėtų būti teroro aktas.

Kadras iš paiešintos vaizdo medžiagos/Sprogimas Lesteryje
Kadras iš paiešintos vaizdo medžiagos/Sprogimas Lesteryje

 

Sprogimas įvyko gyvenamajame pastate

23:19

BBC praneša, kad sprogimas įvyko dviejų aukštų gyvenamajame pastate, vaizdo įrašuose iš įvykio vietos matyti, kad pastatas dega atvira liepsna. Sprogimo priežastis kol kas nežinoma.

 

Paskutinis atnaujinimas 2018-02-25 23:19

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius