Prasidedant konklavai, lažybų mėgėjai daugiausia vilčių deda į kardinolą Angelo Scolą

Italijos arkivyskupas Angelo Scola yra laikomas daugiausia galimybių tapti naujuoju popiežiumi turinčiu kandidatu, antroje ir trečioje vietose paliekantis kitus du pretendentus į popiežiaus sostą Peterį Turksoną iš Ganos ir Odilo Schererį iš Brazilijos, pranešė lažybų punktai antradienį, kardinolams ruošiantis rinkti naują Katalikų Bažnyčios vadovą.
Italijos kardinolas Angelo Scola
Italijos kardinolas Angelo Scola / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lažybų punktai taip pat priima statymus, spėjant Benedikto XVI įpėdinio oficialų bažnytinį vardą – tarp populiariausių minimi Leono, Petro ir Grigaliaus vardai.

Airijos lažybų bendrovė „Paddy Power“ ir Didžiosios Britanijos „William Hill“ pranešė, kad A.Scola galimybės tapti bažnyčios vadovu smarkiai išaugo ir kiti du kandidatai pralošia Milano arkivyskupui (9/4).

Tuo tarpu galimybės, kad popiežiumi pirmą kartą taps Afrikos kardinolas, labai sumenko, kažkada aukštas pozicijas užėmusiam P.Turksonui nukritus lažybų reitingų lentelėje, o kardinolui O.Schereriui pagerinus savo pozicijas.

„William Hill“ duomenimis, P.Turkinsonas užima antrąją vietą (7/2), o San Paulo arkivyskupas O.Schereris yra trečias (4/1). Tuo tarpu „Paddy Power“ O.Schereriui skiria antrą vietą (4/1), o P.Turkinsonui – trečią (6/1).

Italijos kardinolo Tarcisio Bertone – Vatikano kamerlengo – galimybės, „William Hill“ bendrovės duomenimis, yra 6/1, o „Paddy Powe“ – 10/1. 

Tikimybė, kad popiežiumi pirmą kartą taps Šiaurės Amerikos atstovas sumenko, lažybų aistruoliams primiršus anksčiau populiarų konservatyvių pažiūrų kardinolą iš Kanados Marcą Ouelletą, kurio galimybės vertinamos 10/1 ir „William Hill“, ir „Paddy Power“ lentelėse.

Už būsimo popiežiaus vardą statantys lažybų mėgėjai daugiausia vilčių deda į Leono vardą (5/4), toliau seka Petro (2/1), Grigaliaus (5/1), Pijaus (6/1), Jono Pauliaus (8/1) ir Jono (10/1) vardai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius