Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pražūtinga „Eurolines“ autobuso avarija Prancūzijoje: kaltę prisiėmė keleivis iš Ukrainos

Ukrainietis prisipažino tapęs sekmadienį pietų Prancūzijoje įvykusios avarijos kaltininku. Jo teigimu, jis sąmoningai stipriai pasuko „Eurolines“ kompanijos autobuso vairą po to, kai susiginčijo su ispanu vairuotoju, skelbia newsru.com.
Avarija pietų Prancūzijoje nusinešė dviejų žmonių gyvybes.
Avarija pietų Prancūzijoje nusinešė dviejų žmonių gyvybes. / AFP/Scanpix nuotr.

„30-metis keleivis jį apklaususiems žandarams pranešė, jog norėjo, kad vairuotojas sustabdytų autobusą“, – sakė Narbono miesto prokuroras Davidas Charmatzas.

Ukrainiečio poelgio priežastys lieka nežinomos. Prancūzijos žandarmerija sulaikė keleivį. Tyrėjai ketina išsiaiškinti, ar vyras neserga psichikos liga, mat jo poelgis atrodo visiškai neapgalvotas ir neprotingas.

Ukrainiečio prisipažinimas, kaip nurodė tyrėjai, beveik visiškai išteisina vairuotoją, kuris iš pradžių buvo vertinamas kaip įvykio kaltininkas.

Anksčiau pranešta, jog vairuotojas per apklausą pasakė tą patį, ką ir Ukrainos pilietis. Jis pasakojo, jog tarp jo ir vieno keleivio, reikalavusio sustabdyti autobusą, kilo konfliktas, tuomet keleivis griebė už vairo. Tyrėjai iš pradžių manė, kad tai mažai tikėtina versija.

Sekmadienio naktį, apie 1,30 val. vietos laiku, įvykusios avarijos metu autobusas nuriedėjo nuo šlaito. Nelaimės metu du žmonės žuvo, dar daugiau kaip 30 nuvežti į ligoninę, trys yra sunkios būklės. Iš viso autobusu važiavo 41 keleivis ir trys vairuotojai. Autobuse buvo Prancūzijos, Ukrainos, Rusijos, Ispanijos piliečių, vykusių iš Marselio į Mursiją.

AFP/Scanpix nuotr./Avarija pietų Prancūzijoje nusineaė dviejų žmonių gyvybes.
AFP/Scanpix nuotr./Avarija pietų Prancūzijoje nusinešė dviejų žmonių gyvybes.
AFP/Scanpix nuotr./Avarija pietų Prancūzijoje nusineaė dviejų žmonių gyvybes.
AFP/Scanpix nuotr./Avarija pietų Prancūzijoje nusinešė dviejų žmonių gyvybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius