-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Premjeras B.Johnsonas pats neatvyko į debatus, bet britų konservatoriai kaltina TV kanalą šališkumu

Arogantiškumu garsėjantis Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas pats atsisakė dalyvauti televizijos „Channel 4“ priešrinkiminiuose debatuose apie klimato kaitą. Bet kai kanalas nusprendė vyriausybės vadovą pakeisti tirpstančia ledo skulptūra, konservatoriai įtūžo ir apkaltino televiziją šališkumu, rašo BBC.

B.Johnsonui atsisakius atvykti į debatus, užimti jo vietą pasisiūlė vienas ministrų Michaelas Gove'as. Tačiau „Channel 4“ pareiškė, kad diskusijoje privalo dalyvauti partijų lyderiai, ir į studiją atgabeno ledo skulptūrą, kuri užėmė premjero vietą.

Opoziciniai leiboristai pareiškė, kad B.Johnsonas vengia nepatogių klausimų, o toriai iškart kreipėsi į britų žiniasklaidos priežiūros tarnybą „Ofcom“ ir prabilo „apie šališką provokacinį triuką“.

Negana to, Konservatorių partija privačiai pagrasino, kad peržiūrės „Channel 4“ licenciją. Ji nustoja galioti 2024 metais.

Londone iškart kilo triukšmas. Leiboristų partijos pirmininko Jeremy Corbyno pavaduotojas Tomas Watsonas paskelbė, kad tokie grasinimai „kelia didžiulį nerimą“.

VIDEO: Akibrokštas debatuose atsisakiusiam dalyvauti B.Johnsonui: jo pakaitalas įsiutino

„Borisas Johnsonas uždraudė „Daily Mirror“ atstovams patekti į torių kampanijos autobusą, vengia duoti interviu Andrew Neilui, o dabar bando gąsdinti televizijos kanalą“, – pareiškė T.Watsonas.

Šalies premjeras ir jo sąjungininkai kelias dienas šaipėsi iš interviu garsiam BBC žurnalistui A.Neillui davusio J.Corbyno pasisakymų. Tačiau aiškėja, kad pats B.Johnsonas A.Neillo laidoje gali ir nepasirodyti, tad yra kaltinamas veidmainiavimu.

„Scanpix“ nuotr./Jeremy Corbynas, Borisas Johnsonas
„Scanpix“ nuotr./Jeremy Corbynas, Borisas Johnsonas

„Channel 4“ ledo skulptūra pakeitė ne tik B.Johnsoną, bet ir žmonijos įtaką klimato šilimui neigiantį „Brexit“ partijos lyderį Nigelą Farage'ą.

„Šios dvi ledo skulptūros simbolizuoja krizę Žemės planetoje – ne žmogiška forma, o vizualia Konservatorių ir „Brexit“ partijų pozicijų metafora“, – teigė „Channel 4“ redaktorius Benas de Pearas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius