Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pretendentas į Italijos premjerus Pieras Luigi Bersani: buvęs komunistas su liberalo bruožais

61 metų Pieras Luigi Bersani, kurį sekmadienį išsirinko centro kairiųjų šalininkai ir kuris dabar yra pagrindinis pretendentas į Italijos premjerus 2013 metų rinkimuose, rūko cigarus, anksčiau priklausė komunistams ir laikosi liberalių nuostatų ekonomikos srityje.
Pieras Luigi Bersani
Pieras Luigi Bersani / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Italija

Preliminarūs rezultatai rodo, kad Demokratų partijos lyderis pirminiuose rinkimuose charizmatiškesnį varžovą, Florencijos merą Matteo Renzi įveikė dėl savo patirties vyriausybėje, žemiškų manierų ir prieš taupymą nukreipta retorika.

Degalinės savininko iš Betolos miestelio kairiuosius remiančiame Emilijos-Romanijos regione sūnus P.L.Bersani gimė 1951 metų rugsėjo 29 dieną.

Kampaniją už savo kandidatūrą jis pradėjo spalio mėnesį, toje pačioje degalinėje, kur uždarbiaudavo studijoms.

„Be šaknų negali išleisti naujų lapų“, – ten sakė jis šalininkams.

Anksčiau šį mėnesį atlikta politinių studijų centro „Cise-Luiss“ apklausa parodė, kad P.L.Bersani atstovauja „kairiųjų identiteto dvasiai“.

P.L.Bersani baigė filosofijos studijas ir trumpai dirbo mokytoju mokykloje, o paskui pradėjo politiko karjerą kažkada įtakingoje Italijos komunistų partijoje, kuri galiausiai, 1991 metais žlugus Sovietų Sąjungai, buvo išformuota.

Dauguma buvusių Italijos komunistų dabar priklauso Demokratų partijai.

P.L.Bersani 1993 metais buvo išrinktas savo gimtojo regiono gubernatoriumi, o 1996 metais buvo paskirtas pramonės ministru pirmojoje buvusio premjero Romano Prodi vyriausybėje.

P.L.Bersani taip pat dirbo transporto ministru ir ekonominės plėtros ministru – nuo 2006 iki 2008 metų, kai vadovavo privatizacijos bangai.

Jis sako, kad tęs M.Monti „disciplinos ir patikimumo“ politiką, bet taip pat akcentuos savo paties „užimtumo ir sąžiningumo“ prioritetus.

Anksčiau šį mėnesį atlikta politinių studijų centro „Cise-Luiss“ apklausa parodė, kad P.L.Bersani atstovauja „kairiųjų identiteto dvasiai“.

Visos pastarojo meto apklausos rodo, kad Demokratų partija turėtų laimėti visuotinius rinkimus, kurie tikriausiai įvyks kitų metų balandį, nors ir negaus daugumos.

P.L.Bersani, kuris šiuo metu yra Italijos žemųjų parlamento rūmų deputatas, taip pat yra dirbęs Europos Parlamente ir su buvusiu finansų ministru Vincenzo Visco įsteigė institutą NENS („New Economy, New Society“).

Turėdamas seno partijos darbinio arklio reputaciją ir tėviško žmogaus įvaizdį, P.L.Bersani turėjo labai pasistengti, kad patrauktų savo pusėn platesnę visuomenę. Jis apsupo save jaunesniais padėjėjais ir skatino moteris kilti partijos hierarchijos laiptais.

Satyrikai dažnai šaiposi iš jo liaudiškų aforizmų, o suglumęs P.L.Bersani tai dar pakursto ir net dalyvavo vienoje komiškoje laidoje, kur šaipėsi pats iš savęs.

P.L.Bersani taip pat yra senas roko gerbėjas, bet jam patinka įvairi muzika, pradedant AC/DC ir „The Rolling Stones“, ir baigiant italų žvaigžde Luciano Ligabue.

Jis taip pat stengėsi patikti rinkėjams katalikams, o per neseniai įvykusius televizijos debatus paklaustas, kas yra jo herojai, paminėjo velionį popiežių Joną XXIII, kuris valdė nuo 1958-ųjų iki 1963-iųjų.

P.L.Bersani buvo nesutaikomas Silvio Berlusconi oponentas, bet nesugebėjo suvienyti kairiųjų prieš vis labiau silpnėjusį žiniasklaidos magnatą.

Galiausiai S.Berlusconi krito dėl maišto jo paties partijoje, panikos finansų rinkose ir virtinės teisinių skandalų.

Tačiau P.L.Bersani yra pelnęs solidžią garbingo žmogaus reputaciją ir jam nepakenkė precedento neturinti pastarųjų mėnesių spaudos kritikos banga politinės klasės atžvilgiu, kilusi dėl korupcijos ir nevaldomo valstybės išlaidavimo.

P.L.Bersani yra vedęs farmacininkę iš gimtojo miestelio Danielą Ferrari, pora turi dvi dukteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius